Вучић открио да ли је обећао америчком сенатору да ће увести санкције Русији

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је амерички сенатор Крис Марфи у свом ауторском тексту прецизно пренио његове ријечи "назови ме за 60 дана и провјери да ли сам урадио оно што сам ти рекао да ћу урадити", али да се то није односило на увођење санкција Русији.

Србија 30.04.2022 | 14:16
Вучић открио да ли је обећао америчком сенатору да ће увести санкције Русији

"Такву изјаву добићете и од америцке делегације, а било је више од 20 људи на састанку", рекао је Вучић, одговарајући на новинарско питање о томе како је у Србији главна тема увођење санкција Русији.

Вучић је рекао да ће о санкцијама Русији више говорити 6. маја, али да има оних који немају одговорност и са лакоћом говоре о томе, јер их не интересује да ли ће Србија сутра имати да једе и да ли ће моћи да преживи.

Нема пријатељстава у међународној политици, вечни су само интереси, рекао је Вучић и навео да ће он као предсједник у наредних пет година доносити одлуке у интересу Србије.

“Баш ме брига за Американце, баш ме брига за Русе и Европљане, макар сам на свијету остао, само ћу радити у корист своје државе”, рекао је Вучић.

(БН/Тањуг)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пломпана

30.04.2022 12:32

Предсједнице, много је боље да о санкцијама Русији говорите 9. маја (дан побједе над фасизмом), него 6. маја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето Видиш

30.04.2022 13:06

Ја сам више за то, да уведемо санкције Саудиској Арабији, због агресије на Јемен, Русија може да причека, тек скоро је напала Украјину, а оно прво траје дуже ! Интересантно да неки још увијек спомињу "међународно право" !

ОДГОВОРИТЕ