Vučić otkrio da li je obećao američkom senatoru da će uvesti sankcije Rusiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je američki senator Kris Marfi u svom autorskom tekstu precizno prenio njegove riječi "nazovi me za 60 dana i provjeri da li sam uradio ono što sam ti rekao da ću uraditi", ali da se to nije odnosilo na uvođenje sankcija Rusiji.

Srbija 30.04.2022 | 14:16
Vučić otkrio da li je obećao američkom senatoru da će uvesti sankcije Rusiji

"Takvu izjavu dobićete i od americke delegacije, a bilo je više od 20 ljudi na sastanku", rekao je Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kako je u Srbiji glavna tema uvođenje sankcija Rusiji.

Vučić je rekao da će o sankcijama Rusiji više govoriti 6. maja, ali da ima onih koji nemaju odgovornost i sa lakoćom govore o tome, jer ih ne interesuje da li će Srbija sutra imati da jede i da li će moći da preživi.

Nema prijateljstava u međunarodnoj politici, večni su samo interesi, rekao je Vučić i naveo da će on kao predsjednik u narednih pet godina donositi odluke u interesu Srbije.

“Baš me briga za Amerikance, baš me briga za Ruse i Evropljane, makar sam na svijetu ostao, samo ću raditi u korist svoje države”, rekao je Vučić.

(BN/Tanjug)

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Plompana

30.04.2022 12:32

Predsjednice, mnogo je bolje da o sankcijama Rusiji govorite 9. maja (dan pobjede nad fasizmom), nego 6. maja.

ODGOVORITE
Name

Eto Vidiš

30.04.2022 13:06

Ja sam više za to, da uvedemo sankcije Saudiskoj Arabiji, zbog agresije na Jemen, Rusija može da pričeka, tek skoro je napala Ukrajinu, a ono prvo traje duže ! Interesantno da neki još uvijek spominju "međunarodno pravo" !

ODGOVORITE