Лавров: Ми се не играмо појмом "нуклеарни рат"

Русија не сматра да се налази у рату са НАТО, такав развој догађаја би повећао ризике од нуклеарног сукоба, што не смијемо дозволити, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Свијет 29.04.2022 | 21:39
Лавров: Ми се не играмо појмом "нуклеарни рат"

- На жалост, осјећај је као да НАТО сматра да води рат против Русије. НАТО, САД, европски лидери, много њих, укључујући лидере Велике Британије, САД, Пољске, Француске, Њемачке и, наравно, шеф европске дипломатије Жозеп Борељ – сви они јавно говоре да предсједник Русије Владимир Путин мора да изгуби, да Русија мора бити побијеђена. Кад неко користи такве термине, моје мишљење је да онда они сматрају да воде рат против онога ко би требало да га изгуби - нагласио је руски шеф дипломатије.

Лавров је такође нагласио и да Русија никоме не пријети нуклеарним ратом, већ да разговоре о томе покрећу западне земље.

- Не игра се Русија ријечима "нуклеарни рат". Да ли се сјећате када је предсједник Украјине Володимир Зеленски још у јануару рекао да је Украјина направила грешку када је одбацила свој нуклеарни статус. Тада је он рекао и да би Украјина требало да размисли да уведе нуклеарно оружје. Недавно је и пољски премијер изјавио да ће Варшава поздравити одлуку да се на њеној територији размјести нуклеарно наоружање, односно премјештање америчких бојевих глава из Њемачке у Пољску. Ми се никада не играмо са таквим опасним појмовима. Никада. Ми морамо да будемо дослиједни заједничкој изјави "нуклеарне петорке" да атомски рат не сме да буде покренут. Међутим, Запад би требало да обузда све те пољске и украјинске чиновнике који не виде опасност у тим изјавама - нагласио је Лавров.

Специјална операција Русије у Украјини биће завршена чим буду испуњени сви задати циљеви, поновио је Лавров у интервјуу за телевизију "Ал Арабија".

Такође је рекао и да Русија не користи плаћенике у Украјини.

- Сиријци имају пуно својих проблема, увјеравам вас - рекао је он.

Навео је и да би преговори Москве и Кијева могли да буду далеко успјешнији да је Украјина досљедна по питању својих ставова.

- Када би украјинска страна била фер по питању преговора, када би поштовали те договоре које смо успјели да направимо, ми бисмо нешто и постигли на преговорима. Заглавили смо се због њихове недосљедности јер стално хоће да се играју рата. Колико могу да разумијем, имајући у виду инструкције Вашингтона, Лондона и других престоница, преговори се неће убрзати - истакао је Лавров.

Запад не може да дочека тренутак да Русија замоли за опроштај и капитулира због санкција, изјавио је Лавров.

Међутим, да би неко повјеровао у то да ц́е талас санкција успети да нас заустави, да зовемо некога упомоћ и да молимо за опроштај, онда би тај неко требало да буде лош у планирању и да ништа не зна ни о спољној политици Москве, ни како да сарађује са Русијом - закључио је Лавров. 

(Спутникнеwс.цом)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Кими

29.04.2022 19:46

Нема будале без старе будале!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баш тако

29.04.2022 21:23

Шта наприча човјек.Није ни Русима лако ко им води државу

Name

Гаврило Принцип

29.04.2022 21:37

Вјероватно мислиш на себе. У праву си, нема дилеме.

Name

Кобе

30.04.2022 04:08

А ти си Гаврило у цвијету младости и прави примјерак реинкарнације чисте глупости

Name

ре

30.04.2022 07:53

Ко вас бенда у свијету за нешто озбиљно ,исто као бурлу некажњеног тајкуна у РС.

Name

Нострадамус

30.04.2022 10:20

Ко је до сада у рату испалио двије атомске бомбе,а тада се цијели свијет радовао.Друго питање засто се производи Атомске бомбе?

Name

БОY

29.04.2022 20:01

Од самог почетка рата упућене су пријетње нуклеарним оружјем од стране Путина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АПИС

29.04.2022 21:43

Немаш ти никакав аргумент, зато и лажеш. Имаћеш, уосталом, прилику да се увјериш чиме Русија пријети и зашто свјетски олош и зликовци стално истичу оно познато: То не долази у обзир, то би значило рат са Русијом. Толико мудросеру, прочитај нешто...

Name

Ре Боy

29.04.2022 22:19

У прави си друзе. Цитао сам и ја на западу, како на самом поцетку рата Путин пријети западу са нуклеарном рату и Лавров је јуце јос једном потврдио да је могуц 3. свијетски рат. Виде руси да су га по*усили па хајде да увуцемо цитав свијет у рат. Овако ако одустану и престану бице понизени и велика је брука за њих као сила да нису успјели.

Name

Аписа ти твог

29.04.2022 22:32

Имаш ти појма,задња два дана код Соловљева јавно се заговара употреба нуклеарног оружја,руси су зло и то је чињеница.

Name

Ре Апис

29.04.2022 23:26

А ти си као мало нешто прочитао "Аписе", па се разумеш у светску политику. Чињеница је да су САД навукле Русију "на танак лед" као нико. Преко кртица у ФБС су створили сасвим погрешну слику о стању подршке Русији како у Украјини од цивилног становништва, тако и до подршке у целом свету! И птицама на грани је јасно да је "акција" требала давно бити завршена тј. Украјина покорена, именовано ново проруско водство и бар све од Дњепра припојено Русији. Стање на терену ни приближно томе, а већ 3. главнокомандујући "специјалне акције" је постављен!? Назад се не може, јер би то био тотални пораз Русије, а напред готово да не иде. У овоме су највећи губитници Украјина, али одмах иза ње Русија. Профитира САД "без испаљеног метка". Не да су испали наивни, него много глупи и једни, а поготово други, који су важили за светску силу и у обавештајном сектору!

Name

Герасимов

29.04.2022 20:08

Врховни командант руске војске, генерал армије Валериј Герасимов, наводно је преузео оперативно и тактичко заповиједање руским снагама које тренутно учествују у офанзиви на истоку Украјине из смјера Изјума. Герасимов је већ стигао у руски војни командни центар крај Изјума, одакле ће преузети командовање локалним снагама од недавно постављеног команданта операције у Украјини, генерала армије Александра Дворникова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.04.2022 21:02

Извини нисам те препознао генерале????

Name

Хута

29.04.2022 23:02

15 дана послије: Врховни комадант ОС Русије, Владимир Путин наводно је преузео оперативно и тактичко заповиједање руским снагама које су тренутно у дефанзиви на истоку Украјине. Путин је већ стигао у руски војни командни центар....

Name

Ви, руски резим

29.04.2022 21:01

Нисте Русија, нисте легитимни да представљате Русију, ви нисте изабрани, владате дозивотно, ви злоупотребљавате Русију за своје Интерессе, све ово не Иде на руку Русији, ви сте обицна Банда која це заврсити на суду, злоцинци све до једног. Руски народ да зна праву истину никада вас не би изабрао, ту сте јер сте све медије информисања забранили, своју пропаганду сирите, манипулисете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лавров

29.04.2022 22:21

Запад би требао да обузда Пољске и Украјинске циновнике, па јел се ти цовјеце правис глуп и цорав, па запад им то и наређује да тако говоре и да се тако понасају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

29.04.2022 23:33

Чуј, Украјинци нису досљедни?! Стари лажове, гдје је била твоја досљедност кад си у фебруару цијели свијет “увјеравао” (лагао) да Русија неће извршити инвазију. Прочитан си ко буквар, као и твој шеф.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вријеме

29.04.2022 23:55

Је досло да Нато обајви рат Русији и да се то висе заврси. Ко је јаци нек побједи нек се рокају нуклеаркама па ко јаци и бољи нек побједи. Данас Руси сутра це напаст кинези тако да је свеједносвјет пропада ионако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Русољупци

30.04.2022 03:46

Скините Руске наоцале,,, Путин је рат изгубио,,,атом Руси несмију употријебити ,ако нема еуропе нема ни Русије,,, Ето вам га на ,Путин призна Косово,заби вам ноз у ледја а ви и даље ко навијацка хорда само да се и даље убија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

30.04.2022 05:31

Кад матор човјек лаже звучи грубо и глупо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НУКЛЕАРНИ РАТ

30.04.2022 05:43

Изазива запад,не помишљајући да би они били прве мете. Жао ми је народа,а САТАНЕ БЈЕЛОСВЈЕТСКЕ ТРЕБА УНИШТИТИ НА НАЈБОЛНИЈИ НАЧИН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уман и разборит

30.04.2022 06:12

Свака част овом господину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахаб

01.05.2022 19:35

Мислим да се ни овоме висе не смије ниста вјеровати, посто је управо изговорио двије директне лази: да никоме не пријете нуклеарним ратом а Путин пријетио ОТВОРЕНО бар пет пута, и да не користе плаценике, кад имају бар три групе.

ОДГОВОРИТЕ