Бенефите природних ресурса морају да осјете општине у Херцеговини

- Наше је настојање да бенефите наших природних потенцијала морају да осјете локалне заједнице на чијој територији се ти ресурси налазе“, поручио је Мирко Шаровић на крају састанка СДС-а у Херцеговини.

Република Српска 29.04.2022 | 19:55
Бенефите природних ресурса морају да осјете општине у Херцеговини

Бенефите и потенцијале које Херцеговина нуди треба да користи овај народ који ту живи а то тренутно није случај, закључак је Координационог одбора СДС ИЈ9 који је данас одржан у Херцеговини.

„Политике Српске демократске странке за наредни период дефинисане нашом платформом а посебно политике које се тичу енергетског сектора биле су на дневном реду сједнице Координационог одбора ИЈ9 јер је ово питање можда најважније за Херцеговину. Наше је настојање да бенефите наших природних потенцијала морају да осјете локалне заједнице на чијој територији се ти ресурси налазе“, поручио је Мирко Шаровић на крају састанка.

Иако актуелна власт јавно прича да су за смањење ПДВ-а и укидање аквиза, каже Шаровић, њихови поступци их демантују.

„Четири године без било какве визије актуелне власти је прошло. Инфлација која утиче на сваки сегмент друштва појава је на коју се власт ни не труди да понуди рјешење. Потрошачка корпа скупља је данас за 50% у односу на прошлу годину. Све то се не може компензовати повећањем плата
буџетским корисницима од 5% или 10%“, поновио је Шаровић.

Предсједник СДС каже да су друге државе спријечиле инфлаторне учинке ограничавањем цијена основних животних намирница за период који криза траје али да власти БиХ не чине ништа.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Чајниче

29.04.2022 18:28

Ми у чајничу смо у задње време уништили шумско богатство и добро се обогатили, сада ћемо ове сиромашне гурнути у руднике да копају јер смо открили да имамо велике залихе руда племенитих метала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осјетљиве теме

29.04.2022 19:00

Ко има користи од хидропотенцијала ријеке Дрине?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

29.04.2022 19:09

Како је дивно било када сте ви владали. Народ је живио у изобиљу и јео са златним кашикама. Сви су били запослени, а градиле су се нове фабрике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

30.04.2022 05:42

Ви секташи сте сваку фабрику којà је остàла докрајчили,а нову да сте отворили ни у сновима.

Name

Реално за реално

29.04.2022 20:31

Неказем да није било хапе кад је СДС био на власти не браним никог али знам да нисмо били толико задузени и знам да нису отимали као ови сектаси јер то није крадја то је циста отимацина.разбојниство као сто је радио Робин Худ само сто је он давао сиромаснима а ови све узимају себи.е то је реално qко си реалан цовјwк

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.04.2022 11:26

Реално је да су за вријеме владавине СДС-а у Невесињу до 2014 године затворене или порушене сљедеће фирме : Прерада дрвета, Фабрика намјештаја, Планинско добро, Земљорадничка задруга, Грађевинско предузеће, ЈУПРОМ, Металомонтажа, Фабрика трикотаже, Енергоинвест, Соко и Индустрија алата. То је истина које се треба стидити некадашњи начелник Невесиња Бранислав Миковић.

Name

Јбт

30.04.2022 03:57

Ако овај додје на власт све це да процвјета

ОДГОВОРИТЕ