Benefite prirodnih resursa moraju da osjete opštine u Hercegovini

- Naše je nastojanje da benefite naših prirodnih potencijala moraju da osjete lokalne zajednice na čijoj teritoriji se ti resursi nalaze“, poručio je Mirko Šarović na kraju sastanka SDS-a u Hercegovini.

Republika Srpska 29.04.2022 | 19:55
Benefite prirodnih resursa moraju da osjete opštine u Hercegovini

Benefite i potencijale koje Hercegovina nudi treba da koristi ovaj narod koji tu živi a to trenutno nije slučaj, zaključak je Кoordinacionog odbora SDS IJ9 koji je danas održan u Hercegovini.

„Politike Srpske demokratske stranke za naredni period definisane našom platformom a posebno politike koje se tiču energetskog sektora bile su na dnevnom redu sjednice Кoordinacionog odbora IJ9 jer je ovo pitanje možda najvažnije za Hercegovinu. Naše je nastojanje da benefite naših prirodnih potencijala moraju da osjete lokalne zajednice na čijoj teritoriji se ti resursi nalaze“, poručio je Mirko Šarović na kraju sastanka.

Iako aktuelna vlast javno priča da su za smanjenje PDV-a i ukidanje akviza, kaže Šarović, njihovi postupci ih demantuju.

„Četiri godine bez bilo kakve vizije aktuelne vlasti je prošlo. Inflacija koja utiče na svaki segment društva pojava je na koju se vlast ni ne trudi da ponudi rješenje. Potrošačka korpa skuplja je danas za 50% u odnosu na prošlu godinu. Sve to se ne može kompenzovati povećanjem plata
budžetskim korisnicima od 5% ili 10%“, ponovio je Šarović.

Predsjednik SDS kaže da su druge države spriječile inflatorne učinke ograničavanjem cijena osnovnih životnih namirnica za period koji kriza traje ali da vlasti BiH ne čine ništa.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Čajniče

29.04.2022 18:28

Mi u čajniču smo u zadnje vreme uništili šumsko bogatstvo i dobro se obogatili, sada ćemo ove siromašne gurnuti u rudnike da kopaju jer smo otkrili da imamo velike zalihe ruda plemenitih metala.

ODGOVORITE
Name

Osjetljive teme

29.04.2022 19:00

Ko ima koristi od hidropotencijala rijeke Drine?

ODGOVORITE
Name

Realno

29.04.2022 19:09

Kako je divno bilo kada ste vi vladali. Narod je živio u izobilju i jeo sa zlatnim kašikama. Svi su bili zaposleni, a gradile su se nove fabrike.

ODGOVORITE
Name

Rea!ista

30.04.2022 05:42

Vi sektaši ste svaku fabriku kojà je ostàla dokrajčili,a novu da ste otvorili ni u snovima.

Name

Realno za realno

29.04.2022 20:31

Nekazem da nije bilo hape kad je SDS bio na vlasti ne branim nikog ali znam da nismo bili toliko zaduzeni i znam da nisu otimali kao ovi sektasi jer to nije kradja to je cista otimacina.razbojnistvo kao sto je radio Robin Hud samo sto je on davao siromasnima a ovi sve uzimaju sebi.e to je realno qko si realan covjwk

ODGOVORITE
Name

Re

30.04.2022 11:26

Realno je da su za vrijeme vladavine SDS-a u Nevesinju do 2014 godine zatvorene ili porušene sljedeće firme : Prerada drveta, Fabrika namještaja, Planinsko dobro, Zemljoradnička zadruga, Građevinsko preduzeće, JUPROM, Metalomontaža, Fabrika trikotaže, Energoinvest, Soko i Industrija alata. To je istina koje se treba stiditi nekadašnji načelnik Nevesinja Branislav Miković.

Name

Jbt

30.04.2022 03:57

Ako ovaj dodje na vlast sve ce da procvjeta

ODGOVORITE