Немац пронашао 150.000 евра у кухињским ормариц́има!

Томас Хелер из Биттерфиелда у Немачке је купио је половне кухињске ормариће преко еБаyа и остао је шокиран када је пронашао 150.000 евра скривено у у кухињским ормарићима!

Занимљивости 28.04.2022 | 15:33
Немац пронашао 150.000 евра у кухињским ормариц́има!

Томас је  дао је ново значење изреци “смец́е једног човека је благо другог човека” након што је пронашао 150.000 евра како смо рекли, у старим кухињским ормариц́има.

Томас Хелер(50) из Немачке купио их је на имању једног старијег пара преко еБаy онлине трговине био је одушевљен када је чак преговарао о првобитној цени на 240 евра да би уштедео барем 50-ак евра

Када их је купио Томас је у једном од ормара, открио десетине хиљада евра скривених у две тајне кутије, прецзиније 150.000 евра!

Уместо да подлегне искушењу и стави новац у свој џеп, директор социјалног становања га је предао полицијској станици. Хелер је рекао медијима:

“Једна коверата је била отворена и много новчаница од 100 евра је гледало у мене.!”

Они то јест, полиција су отворили други ковберат, закључани орман испред мојих очију. У ковертама су биле вец́е новчанице. Двеста, пет стотина.евра “

Импресионирана количином новца и његовом искреношц́у, полиција је случај однела окружном суду и започела истрагу како би пронашла првобитног власника кухиње.

Полиција је утврдила да новац односно 150.000 евра припада 91-годишњој жени из града Халеа, која је негована у дому за старе након што јој је супруг преминуо.

Портпарол полиције Астрид Кухта рекла је: “Кухиња је настала од ликвидације домац́инства од стране старијег пара из Халеа.

“Две кутије за новац биле су добро сакривене у деловима намештаја које је било тешко видети.”

Продавац је заправо био унук старијег пара, који је локалним медијима рекао да нема појма о новцу скривеном унутра.

Према немачком закону, држање више од 10 евра (8,41 фунти) изгубљеног новца представља проневеру, а починиоцима прети казна до три године затвора.

Упркос томе, поштена природа господина Хеллера је награђена јер исти закон такође каже да он сада има право на накнаду за проналажење од 3% у вредности од 4.487 евра преноси Метро

Добри Самариц́анин још није открио како планира да потроши то своје мало богатство.

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар