Nemac pronašao 150.000 evra u kuhinjskim ormarićima!

Tomas Heler iz Bitterfielda u Nemačke je kupio je polovne kuhinjske ormariće preko eBaya i ostao je šokiran kada je pronašao 150.000 evra skriveno u u kuhinjskim ormarićima!

Zanimljivosti 28.04.2022 | 15:33
Nemac pronašao 150.000 evra u kuhinjskim ormarićima!

Tomas je  dao je novo značenje izreci “smeće jednog čoveka je blago drugog čoveka” nakon što je pronašao 150.000 evra kako smo rekli, u starim kuhinjskim ormarićima.

Tomas Heler(50) iz Nemačke kupio ih je na imanju jednog starijeg para preko eBay online trgovine bio je oduševljen kada je čak pregovarao o prvobitnoj ceni na 240 evra da bi uštedeo barem 50-ak evra

Kada ih je kupio Tomas je u jednom od ormara, otkrio desetine hiljada evra skrivenih u dve tajne kutije, preczinije 150.000 evra!

Umesto da podlegne iskušenju i stavi novac u svoj džep, direktor socijalnog stanovanja ga je predao policijskoj stanici. Heler je rekao medijima:

“Jedna koverata je bila otvorena i mnogo novčanica od 100 evra je gledalo u mene.!”

Oni to jest, policija su otvorili drugi kovberat, zaključani orman ispred mojih očiju. U kovertama su bile veće novčanice. Dvesta, pet stotina.evra “

Impresionirana količinom novca i njegovom iskrenošću, policija je slučaj odnela okružnom sudu i započela istragu kako bi pronašla prvobitnog vlasnika kuhinje.

Policija je utvrdila da novac odnosno 150.000 evra pripada 91-godišnjoj ženi iz grada Halea, koja je negovana u domu za stare nakon što joj je suprug preminuo.

Portparol policije Astrid Kuhta rekla je: “Kuhinja je nastala od likvidacije domaćinstva od strane starijeg para iz Halea.

“Dve kutije za novac bile su dobro sakrivene u delovima nameštaja koje je bilo teško videti.”

Prodavac je zapravo bio unuk starijeg para, koji je lokalnim medijima rekao da nema pojma o novcu skrivenom unutra.

Prema nemačkom zakonu, držanje više od 10 evra (8,41 funti) izgubljenog novca predstavlja proneveru, a počiniocima preti kazna do tri godine zatvora.

Uprkos tome, poštena priroda gospodina Hellera je nagrađena jer isti zakon takođe kaže da on sada ima pravo na naknadu za pronalaženje od 3% u vrednosti od 4.487 evra prenosi Metro

Dobri Samarićanin još nije otkrio kako planira da potroši to svoje malo bogatstvo.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar