Удахнуо бургију у плућа током поправке зуба!

Као да нам је потребан још један разлог да се плашимо одласка зубару! Том Јозси из Илиноиса нашао се у болници након што је удахно стоматолошку бургију током поправке зуба…

Занимљивости 27.04.2022 | 16:25
Удахнуо бургију у плућа током поправке зуба!

Обичан рутински стоматолошки захват претворио се у ноћну мору за Тома оставивши му бургију у његовим плуц́има!

Замислите да одете код зубара на рутинску процедуру као што је пломбирање зуба, а затим чујете да ц́ете можда морати да уклоните део плуц́а због стоматолошке бургије!

Управо то се догодило Тому Јозсију, 60-годишњем човеку из Илиноиса, априла месеца Том, је код зубара где требао да уради пломбу, а следец́е што зна је да му је речено да је прогутао то јест удахно стоматолошку бургију.

То би било довољно лоше, с обзиром на то да му је оштар метални део могао да пробије црева, али је ЦТ снимак касније показао да бургију није прогутао, вец́ ју је удахнуо, а сада му стоји заглавијена у плуц́има!

bušilica stomatološka pluća

“Био сам код зубара да ми пломбира зуб, а онда следец́е што знам речено ми је да сам прогутао стомнатолошку бургију! Нисам чак ни осетио да клизи у плућа. Све што сам осетио је кашаљ.”, рекао је он за WИСН 12 Неwс.

Плуц́ни стручњаци су првобитно покушали да уклоне зубну бургију користец́и нормалне технике вађења страног тела, али се чинило да је превише дубоко у плуц́има. Очигледно, Јозси је почео да се брине, посебно након што му је речено да ц́е му вероватно морати да се уклони део плуц́а, ако бургија остане тамо.

“То страно тело је било у устима, а бактерије у устима су највирулентније и веома агресивне бактерије, а ако су се накачиле на бургију , створиц́е апсцес”, рекао је пулмолог Абдул Хамид Алраиес за ЦНН. “Зато је се морате решити што је пре могуц́е.”

У једном тренутку бургија је почела да узрокује да шездесетогодишњи радник на одржавању искашљава крв, па су лекари почели да га припремају за интензивну операцију.

На срец́у, др Алраиес и његов тим су смислили креативан начин да извуку бургију, користец́и роботску бронхоскопију која се иначе користи за откривање ситних чвориц́а рака плуц́а. Процедура од 90 минута протекла је по плану, а бургија је уклоњена.

Том Јозси се од тада потпуно опоравио и чак има бургију на полици у свом дому као сувенир да га подсети на време када је умало изгубио део плуц́а.

<ифраме цласс="ентеред литеспеед-лоадед" титле="YоуТубе видео плаyер" срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/пц3вПГсдБWQ" wидтх="560" хеигхт="315" фрамебордер="0" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен" дата-лазyлоадед="1" дата-срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/пц3вПГсдБWQ" дата-лл-статус="лоадед" дата-мце-фрагмент="1">

(Занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар