Клуб Бошњака повукао витални национални интерес

Делегати Дома народа Парламента Босне и Херцеговине из Клуба Бошњака повукли су данас витални национални интерес на измјене Изборног закона БиХ, а које је предложио ХДЗ БиХ.

Босна и Херцеговина 27.04.2022 | 12:34
Клуб Бошњака повукао витални национални интерес

Сједница је заказана поново за данас, јер јучерније одржана због недостатка кворума и јер су делегати СДА одлучили да не присуствују.

“Проглашавамо овај Приједлог закона штетним по витални национални интерес бошњачког народа”, рекао је Асим Сарајлић из Клуба Бошњака.

Подсјетимо, захтјев за разматрање овог законског приједлога упутили су посланици из Клуба хрватског народа Драган Човић, Лидија Брадара, Марина Пендеш и Бариша Чолак.

(БН   Фото:Ф.З./Н1)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Нострадамус

27.04.2022 11:02

Свако повлацење виталног националног интереса је одлука против дрзаве БиХ без обзира ко то радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да али

27.04.2022 11:11

како да то прихвате она двојица најлегитимнијих у бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

27.04.2022 11:27

Асим повуко национални интерес..бел има неких пара ту

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо

27.04.2022 12:50

Цовиц хладно хоце да глас Хрвата из Херцеговине вриједи 5 пута више него глас Хрвата из средње Босне. Ни у африцким земљама не постоје више такве политицке вратоломије. Све у циљу да 10% становниства настави блокирати цитаву дрзаву. И за све то има свесрдну помоц званицног Загреба који за све ово вец годинама у назад лобира по цијелој ЕУ. Добро Босне има какви су јој сусједи. Требају Босњаци и пробосански политицари покренути акцију укидања двојног дрзављанства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петко

27.04.2022 16:46

Не, него хоце да хрвати бирају хрватске представнике, сбри српске а муслимани муслиманске. Проблем у бих настаје кад муслимани хоце све, да бирају и своје и тудје, док год то буде нема помирења и нормалног функционисања.

Name

Ре Едо

28.04.2022 08:18

Едо, таква политицка вратоломија постоји у САД гдје се примјењује електорски систем на изборима. У Африци, насупрот томе, влада "демократија" најјацег гдје сила влада над свима као сто ти предлазес да се ради код нас. Твоје тумацење је не само необавјестено, вец и безобразно јер сви ми знамо да је племенски систем једина гаранција мира у БиХ. Да сте ви Босњаци хтјели градјанско друство ми бисмо сви мирно и лијепо зивјели у предратној БиХ. Посто смо гинули за своје "националне идентитете" (а ако смо искрени, првенствено смо сви гинули за вас босњацки национални идентитет) сада морамо зивјети у племенским заједницама. Никаква друга опција није могуца у поратној БиХ.