Klub Bošnjaka povukao vitalni nacionalni interes

Delegati Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine iz Kluba Bošnjaka povukli su danas vitalni nacionalni interes na izmjene Izbornog zakona BiH, a koje je predložio HDZ BiH.

Bosna i Hercegovina 27.04.2022 | 12:34
Klub Bošnjaka povukao vitalni nacionalni interes

Sjednica je zakazana ponovo za danas, jer jučernije održana zbog nedostatka kvoruma i jer su delegati SDA odlučili da ne prisustvuju.

“Proglašavamo ovaj Prijedlog zakona štetnim po vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda”, rekao je Asim Sarajlić iz Kluba Bošnjaka.

Podsjetimo, zahtjev za razmatranje ovog zakonskog prijedloga uputili su poslanici iz Kluba hrvatskog naroda Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak.

(BN   Foto:F.Z./N1)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

27.04.2022 11:02

Svako povlacenje vitalnog nacionalnog interesa je odluka protiv drzave BiH bez obzira ko to radio.

ODGOVORITE
Name

da ali

27.04.2022 11:11

kako da to prihvate ona dvojica najlegitimnijih u bih

ODGOVORITE
Name

Cuj

27.04.2022 11:27

Asim povuko nacionalni interes..bel ima nekih para tu

ODGOVORITE
Name

Edo

27.04.2022 12:50

Covic hladno hoce da glas Hrvata iz Hercegovine vrijedi 5 puta više nego glas Hrvata iz srednje Bosne. Ni u africkim zemljama ne postoje više takve politicke vratolomije. Sve u cilju da 10% stanovnistva nastavi blokirati citavu drzavu. I za sve to ima svesrdnu pomoc zvanicnog Zagreba koji za sve ovo vec godinama u nazad lobira po cijeloj EU. Dobro Bosne ima kakvi su joj susjedi. Trebaju Bosnjaci i probosanski politicari pokrenuti akciju ukidanja dvojnog drzavljanstva.

ODGOVORITE
Name

Petko

27.04.2022 16:46

Ne, nego hoce da hrvati biraju hrvatske predstavnike, sbri srpske a muslimani muslimanske. Problem u bih nastaje kad muslimani hoce sve, da biraju i svoje i tudje, dok god to bude nema pomirenja i normalnog funkcionisanja.

Name

Re Edo

28.04.2022 08:18

Edo, takva politicka vratolomija postoji u SAD gdje se primjenjuje elektorski sistem na izborima. U Africi, nasuprot tome, vlada "demokratija" najjaceg gdje sila vlada nad svima kao sto ti predlazes da se radi kod nas. Tvoje tumacenje je ne samo neobavjesteno, vec i bezobrazno jer svi mi znamo da je plemenski sistem jedina garancija mira u BiH. Da ste vi Bosnjaci htjeli gradjansko drustvo mi bismo svi mirno i lijepo zivjeli u predratnoj BiH. Posto smo ginuli za svoje "nacionalne identitete" (a ako smo iskreni, prvenstveno smo svi ginuli za vas bosnjacki nacionalni identitet) sada moramo zivjeti u plemenskim zajednicama. Nikakva druga opcija nije moguca u poratnoj BiH.