Акција ЕУРОПОЛ-а у БиХ због шверца дроге у ЕУ

Полицијски службеници Граничне полиције БиХ, на ширем подручју Сарајева, реализују оперативну акцију, кодног назива "Диабло 2", приликом чега се врше претреси на шест локација, које користе осумњичене особе.

Босна и Херцеговина 27.04.2022 | 09:17
Акција ЕУРОПОЛ-а у БиХ због шверца дроге у ЕУ

Како кажу из Граничне полиције БиХ, наведене активности се проводе у сарадњи са Еурополом.

"Акција се проводи под надзором Тужитлаштва БиХ и наредбама Суда БиХ, због постојања основа сумње да су осумњичене особе, као чланови групе за организирани криминал, починиле ккривично дјело 'Организирани криминал', 'Неовлаштени промет опојним дрогама' и 'Прање новца'", стоји у саопћењу ГП БиХ.

Додали су да се они сумњиче да су организовано из БиХ и других држава регије, кријумчарили вече количине опојне дроге марихуане – сканка у државе Европске уније.

"Провођењем мјера и радњи, полицијски службеници Граничне полиције БиХ су документовали да су чланови групе за организовани криминал прокријумчарили око 1.000 килограма опојне дроге (једну тону) марихуане – сканка, чиме је прибављена протуправна имовинска корист у већем износу", наведено је у саопштењу.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Прњавор

27.04.2022 09:15

Прилично глупо..јер у ЕУ траву купују на аутоматима..као цигаре..зашто би неко онда шверцово траву из БиХ у ЕУ?кад је тамо у слободној продаји?логично је да из ЕУ шверцују у БиХ..,и праве Лукачу конкуренцију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

27.04.2022 09:16

Ко штите Зворник Осмаке Шековиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

28.04.2022 04:46

А ста је са нама немојте нас брукати!!!!

ОДГОВОРИТЕ