Akcija EUROPOL-a u BiH zbog šverca droge u EU

Policijski službenici Granične policije BiH, na širem području Sarajeva, realizuju operativnu akciju, kodnog naziva "Diablo 2", prilikom čega se vrše pretresi na šest lokacija, koje koriste osumnjičene osobe.

Bosna i Hercegovina 27.04.2022 | 09:17
Akcija EUROPOL-a u BiH zbog šverca droge u EU

Kako kažu iz Granične policije BiH, navedene aktivnosti se provode u saradnji sa Europolom.

"Akcija se provodi pod nadzorom Tužitlaštva BiH i naredbama Suda BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe, kao članovi grupe za organizirani kriminal, počinile kkrivično djelo 'Organizirani kriminal', 'Neovlašteni promet opojnim drogama' i 'Pranje novca'", stoji u saopćenju GP BiH.

Dodali su da se oni sumnjiče da su organizovano iz BiH i drugih država regije, krijumčarili veče količine opojne droge marihuane – skanka u države Evropske unije.

"Provođenjem mjera i radnji, policijski službenici Granične policije BiH su dokumentovali da su članovi grupe za organizovani kriminal prokrijumčarili oko 1.000 kilograma opojne droge (jednu tonu) marihuane – skanka, čime je pribavljena protupravna imovinska korist u većem iznosu", navedeno je u saopštenju.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Prnjavor

27.04.2022 09:15

Prilično glupo..jer u EU travu kupuju na automatima..kao cigare..zašto bi neko onda švercovo travu iz BiH u EU?kad je tamo u slobodnoj prodaji?logično je da iz EU švercuju u BiH..,i prave Lukaču konkurenciju

ODGOVORITE
Name

Miki

27.04.2022 09:16

Ko štite Zvornik Osmake Šekoviće

ODGOVORITE
Name

Sokolac

28.04.2022 04:46

A sta je sa nama nemojte nas brukati!!!!

ODGOVORITE