Шаровић: Тражимо јефтиније гориво у Републици Српској

„Јасно је да владајућа структура, чувајући своје интересе, бјежи и не жели на било који начин да помогне народу, већ вишак новца од ПДВ-а планира да дијели по својој вољи и властитом интересу", тврди предсједник СДС-а Мирко Шаровић и наводи да је због тога СДС покренуо иницијативу према Влади РС како би на тај начин спријечили манипулације и омогућили да грађани могу куповати јефтиније гориво.

Република Српска 26.04.2022 | 15:26
Шаровић: Тражимо јефтиније гориво у Републици Српској

Потпуно је јасно да владајућа структура у Републици Српској бјежи и да не жели на било који начин да помогну грађанима који су суочени са дивљањем цијена горива и основних животних намирница, рекао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.

На сцени је, каже Шаровић,  класична саботажа намјера опозиције  да се у овом времену велике кризе олакша живот грађанима тако што би се смањили намети, односно ПДВ и акцизе на гориво. Тим би се директно омогућило да лакше преброде ово тешко вријеме.

„Јасно је да владајућа структура, чувајући своје интересе, бјежи и не жели  на било који начин да помогне народу, већ вишак новца од ПДВ-а планира да дијели по својој вољи и властитом интересу. Сада је важно појачати притисак у Представничком дому и Дому народа ПС БиХ како би их истјерали на чистац. Власт ће урадити све да то спријечи и паралелно ће у јавности  давати декларативна обећања, али ми ћемо их натјерати да стварно изађу у сусрет свим овим оправданим захтјевима“, каже Шаровић.

Он упозорава да ћемо због тога што контролни механизми у РС и ФБиХ не раде свој дио посла и даље имати  дивљање цијена горива.

„Проблем у РС је између осталог што нису ограничене марже на начин да укупна акумулирана маржа не буде већа од 15 одсто.  Сада имамо ситуацију да између увозника и крајњег потрошача појављује више посредника и сваки при том обрачунава маржу од 15 одсто. Због тога се увозна цијена робе док дође до крајњег потрошача повећа чак и за 100 одсто“, појашњава Шаровић.

Истиче да се овде  ради о злоупотреби и свјесној манипулацији због које се на вјештачки начин увећава цијена горива.

„Због тога је СДС покренуо иницијативу према Влади РС како би на тај начин спријечили манипулације и омогућили да грађани могу куповати јефтиније гориво“, казао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ненад

26.04.2022 13:41

Ма јок!!! Гориво дици на 5 марака

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја велики

26.04.2022 16:31

КАКО ДА ВРАЋАМО ОНО ШТО СМО ВЕЋ ОТЕЛИ ОД ПОТРОШАЧА. МОРАМ ИМАТИ ПАРЕ ЗА КЕРОЗИН

Name

ре

26.04.2022 17:13

тразим и ја да се смањи гориво,па ста

Name

Татар

26.04.2022 13:51

Они да су хтјели помагати народу не би ни дозволили да поскупио и гориво и остало.Овај СДС нешто и покушава за остатак опозиције још увек је у дубокој хибернацији .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драго

26.04.2022 14:53

Дици цијену горива...не мозе се проци од гузве ...

Name

Боки Србац

26.04.2022 14:14

Поробљивачи, секта и сатрапи предвођени узурпатором!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мили

26.04.2022 14:23

А сто?

ОДГОВОРИТЕ