Šarović: Tražimo jeftinije gorivo u Republici Srpskoj

„Jasno je da vladajuća struktura, čuvajući svoje interese, bježi i ne želi na bilo koji način da pomogne narodu, već višak novca od PDV-a planira da dijeli po svojoj volji i vlastitom interesu", tvrdi predsjednik SDS-a Mirko Šarović i navodi da je zbog toga SDS pokrenuo inicijativu prema Vladi RS kako bi na taj način spriječili manipulacije i omogućili da građani mogu kupovati jeftinije gorivo.

Republika Srpska 26.04.2022 | 15:26
Šarović: Tražimo jeftinije gorivo u Republici Srpskoj

Potpuno je jasno da vladajuća struktura u Republici Srpskoj bježi i da ne želi na bilo koji način da pomognu građanima koji su suočeni sa divljanjem cijena goriva i osnovnih životnih namirnica, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Na sceni je, kaže Šarović,  klasična sabotaža namjera opozicije  da se u ovom vremenu velike krize olakša život građanima tako što bi se smanjili nameti, odnosno PDV i akcize na gorivo. Tim bi se direktno omogućilo da lakše prebrode ovo teško vrijeme.

„Jasno je da vladajuća struktura, čuvajući svoje interese, bježi i ne želi  na bilo koji način da pomogne narodu, već višak novca od PDV-a planira da dijeli po svojoj volji i vlastitom interesu. Sada je važno pojačati pritisak u Predstavničkom domu i Domu naroda PS BiH kako bi ih istjerali na čistac. Vlast će uraditi sve da to spriječi i paralelno će u javnosti  davati deklarativna obećanja, ali mi ćemo ih natjerati da stvarno izađu u susret svim ovim opravdanim zahtjevima“, kaže Šarović.

On upozorava da ćemo zbog toga što kontrolni mehanizmi u RS i FBiH ne rade svoj dio posla i dalje imati  divljanje cijena goriva.

„Problem u RS je između ostalog što nisu ograničene marže na način da ukupna akumulirana marža ne bude veća od 15 odsto.  Sada imamo situaciju da između uvoznika i krajnjeg potrošača pojavljuje više posrednika i svaki pri tom obračunava maržu od 15 odsto. Zbog toga se uvozna cijena robe dok dođe do krajnjeg potrošača poveća čak i za 100 odsto“, pojašnjava Šarović.

Ističe da se ovde  radi o zloupotrebi i svjesnoj manipulaciji zbog koje se na vještački način uvećava cijena goriva.

„Zbog toga je SDS pokrenuo inicijativu prema Vladi RS kako bi na taj način spriječili manipulacije i omogućili da građani mogu kupovati jeftinije gorivo“, kazao je Šarović.

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Nenad

26.04.2022 13:41

Ma jok!!! Gorivo dici na 5 maraka

ODGOVORITE
Name

baja veliki

26.04.2022 16:31

KAKO DA VRAĆAMO ONO ŠTO SMO VEĆ OTELI OD POTROŠAČA. MORAM IMATI PARE ZA KEROZIN

Name

re

26.04.2022 17:13

trazim i ja da se smanji gorivo,pa sta

Name

Tatar

26.04.2022 13:51

Oni da su htjeli pomagati narodu ne bi ni dozvolili da poskupio i gorivo i ostalo.Ovaj SDS nešto i pokušava za ostatak opozicije još uvek je u dubokoj hibernaciji .

ODGOVORITE
Name

Drago

26.04.2022 14:53

Dici cijenu goriva...ne moze se proci od guzve ...

Name

Boki Srbac

26.04.2022 14:14

Porobljivači, sekta i satrapi predvođeni uzurpatorom!

ODGOVORITE
Name

Mili

26.04.2022 14:23

A sto?

ODGOVORITE