ПДП: Сигурни смо у побједу нашег кандидата

Свака наша посјета Изборној јединици 6 у протеклом периоду показује да наш кандидат Јелена Тривић ужива велику подршку и сигуран сам у њену побједу – поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Република Српска 25.04.2022 | 17:09
ПДП: Сигурни смо у побједу нашег кандидата

У Бијељини је данас одржан састанак Регионалног одбора ПДП-а Изборне јединице 6, коју чине Бијељина, Лопаре, Брчко, Угљевик, Шамац, Пелагићево и Доњи Жабар и којем су присуствовали предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић, потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић и генерални секретар ПДП-а Мира Пекић. 

- Евидентно је да и у ове изборе идемо са старим изборним правилима, бар у дијелу који се тиче тзв. пакета интегритета, односно техничких измјена Изборног закона. Будући да су претходни изборни циклуси показали да је могућност манипулације по овим правилима веома велика, у свакој регији, у сваком граду и општини радимо посвећено на изборној инфраструктури и чувању гласова. Свака наша посјета Изборној јединици 6 у протеклом периоду показује да наш кандидат Јелена Тривић ужива велику подршку и сигуран сам у њену побједу, побједу нашег другог кандидата и традиционално добар резултат за парламентарне листе – поручио је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић. 

Бореновић је рекао да је одбијање тужбе некадашњег члана ЦИК БиХ којом је оспоравао легитимитет избора садашњих чланова, добра одлука Суда БиХ. 

- Садашњи састав ЦИК БиХ је изабран у Парламентарној скупштини БиХ и нити једну процедуру нисмо прекршили, тако је да и ово заправо покушај притиска на то независно тијело. Регуларност избора ће увелико значити и од односа ЦИК БиХ, те се надам да ће њихово провођење схватити крајње озбиљно и професионално – рекао је Бореновић. 

Потпредсједница ПДП-а Јелена Тривић рекла је да су на данашњем састанку зацртани јасни планови, пројекције и рокови, те формирани регионални изборни штабови.

- Ово је изборна јединица у којој имамо традиционално добар резултат, а ове године ће подршка народа бити још снажнија. Најважнији задатак је адекватно покрити више од 400 бирачких мјеста и имати резултат који одржава стварну вољу људи – истакла је Тривићева. 

Генерални секретар ПДП-а Мира Пекић је рекла да централа странке већ мјесецима ради на припреми избора. 

- Завршавамо обиласке свих регионалних одбора, формирају се листе за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ и средином маја ће бити завршена ова припремна фаза. Сваки Регионални одбор има снажну политичку, али и организациону подршку руководства ПДП-а – навела је Пекићева. 

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Милан Србац

25.04.2022 15:42

Нисам члан ни једне политичке странке, али Јелена је одличан кандидат, ко не буде гласао за њу, тај не жели добро Републици Српској , ни својој породици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

знатизељна

25.04.2022 21:14

Сви цемо, мање висе, гласати за господју Тривиц, али какав је њен, прије свега, економски програм? На цему се базира њена предизборна кампања?

Name

сова

26.04.2022 13:12

И вријеме је за промјене. На горе не може, а исто сигурно неће остати. Срећно

Name

БАЊА ЛУКА

25.04.2022 15:58

Идемо Јелена само храбро багра незна јед дошла ил пошла , доста више сељака у Бањој луци вој ној туј .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

25.04.2022 17:58

Свака част легендо Бореновићу. Нема идеалнијег кантидата за предједницу од Јелене Тривић и вјерујем да ће побједити на изборима. Само јако до сигурне побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо

25.04.2022 18:50

Дај бозе да побиједи Јелена,али богами како ствари стоје теско да се избори,поготово у Крајини су јој мале сансе.Видјецемо ста це бити.

Name

Ана

25.04.2022 19:03

Нема бољег кандидата од Јелене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

25.04.2022 19:05

Тако је. Побједице Јелена!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

26.04.2022 07:20

Сви комплименти Јелени, и пуна подршка до коначне побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горанка

26.04.2022 07:43

Јелена ће побиједити у октобру!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радикал

26.04.2022 07:48

Моја искрена подршка Јелени, али дај боже да буде тако како они мисле. Проблем је у народу јер се све више гледа лични интерес а не држава и поштивање закона. Битно је да ја запослим синчића, ћеркицу, родјака, родицу, куму, да ми се постави бандера, асвалтира километар асвалта, да 50 или 100км брига ме хоће ли Јелена или неко други побједити, и ето гласова, то је народ. Зашто опозиција здушно посматра страначко запошљавање, једноставно, па зато што и они то раде, нажалост. Лијека нам нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

27.04.2022 14:33

Једини прави кандидат. До побједе!

ОДГОВОРИТЕ