PDP: Sigurni smo u pobjedu našeg kandidata

Svaka naša posjeta Izbornoj jedinici 6 u proteklom periodu pokazuje da naš kandidat Jelena Trivić uživa veliku podršku i siguran sam u njenu pobjedu – poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Republika Srpska 25.04.2022 | 17:09
PDP: Sigurni smo u pobjedu našeg kandidata

U Bijeljini je danas održan sastanak Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 6, koju čine Bijeljina, Lopare, Brčko, Ugljevik, Šamac, Pelagićevo i Donji Žabar i kojem su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić i generalni sekretar PDP-a Mira Pekić. 

- Evidentno je da i u ove izbore idemo sa starim izbornim pravilima, bar u dijelu koji se tiče tzv. paketa integriteta, odnosno tehničkih izmjena Izbornog zakona. Budući da su prethodni izborni ciklusi pokazali da je mogućnost manipulacije po ovim pravilima veoma velika, u svakoj regiji, u svakom gradu i opštini radimo posvećeno na izbornoj infrastrukturi i čuvanju glasova. Svaka naša posjeta Izbornoj jedinici 6 u proteklom periodu pokazuje da naš kandidat Jelena Trivić uživa veliku podršku i siguran sam u njenu pobjedu, pobjedu našeg drugog kandidata i tradicionalno dobar rezultat za parlamentarne liste – poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Borenović je rekao da je odbijanje tužbe nekadašnjeg člana CIК BiH kojom je osporavao legitimitet izbora sadašnjih članova, dobra odluka Suda BiH. 

- Sadašnji sastav CIК BiH je izabran u Parlamentarnoj skupštini BiH i niti jednu proceduru nismo prekršili, tako je da i ovo zapravo pokušaj pritiska na to nezavisno tijelo. Regularnost izbora će uveliko značiti i od odnosa CIК BiH, te se nadam da će njihovo provođenje shvatiti krajnje ozbiljno i profesionalno – rekao je Borenović. 

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da su na današnjem sastanku zacrtani jasni planovi, projekcije i rokovi, te formirani regionalni izborni štabovi.

- Ovo je izborna jedinica u kojoj imamo tradicionalno dobar rezultat, a ove godine će podrška naroda biti još snažnija. Najvažniji zadatak je adekvatno pokriti više od 400 biračkih mjesta i imati rezultat koji održava stvarnu volju ljudi – istakla je Trivićeva. 

Generalni sekretar PDP-a Mira Pekić je rekla da centrala stranke već mjesecima radi na pripremi izbora. 

- Završavamo obilaske svih regionalnih odbora, formiraju se liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i sredinom maja će biti završena ova pripremna faza. Svaki Regionalni odbor ima snažnu političku, ali i organizacionu podršku rukovodstva PDP-a – navela je Pekićeva. 

(BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Milan Srbac

25.04.2022 15:42

Nisam član ni jedne političke stranke, ali Jelena je odličan kandidat, ko ne bude glasao za nju, taj ne želi dobro Republici Srpskoj , ni svojoj porodici!

ODGOVORITE
Name

znatizeljna

25.04.2022 21:14

Svi cemo, manje vise, glasati za gospodju Trivic, ali kakav je njen, prije svega, ekonomski program? Na cemu se bazira njena predizborna kampanja?

Name

sova

26.04.2022 13:12

I vrijeme je za promjene. Na gore ne može, a isto sigurno neće ostati. Srećno

Name

BANJA LUKA

25.04.2022 15:58

Idemo Jelena samo hrabro bagra nezna jed došla il pošla , dosta više seljaka u Banjoj luci voj noj tuj .

ODGOVORITE
Name

Marija

25.04.2022 17:58

Svaka čast legendo Borenoviću. Nema idealnijeg kantidata za predjednicu od Jelene Trivić i vjerujem da će pobjediti na izborima. Samo jako do sigurne pobjede!

ODGOVORITE
Name

Dejo

25.04.2022 18:50

Daj boze da pobijedi Jelena,ali bogami kako stvari stoje tesko da se izbori,pogotovo u Krajini su joj male sanse.Vidjecemo sta ce biti.

Name

Ana

25.04.2022 19:03

Nema boljeg kandidata od Jelene!

ODGOVORITE
Name

Miloš

25.04.2022 19:05

Tako je. Pobjedice Jelena!!!

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

26.04.2022 07:20

Svi komplimenti Jeleni, i puna podrška do konačne pobjede!

ODGOVORITE
Name

Горанка

26.04.2022 07:43

Јелена ће побиједити у октобру!!!

ODGOVORITE
Name

Radikal

26.04.2022 07:48

Moja iskrena podrška Jeleni, ali daj bože da bude tako kako oni misle. Problem je u narodu jer se sve više gleda lični interes a ne država i poštivanje zakona. Bitno je da ja zaposlim sinčića, ćerkicu, rodjaka, rodicu, kumu, da mi se postavi bandera, asvaltira kilometar asvalta, da 50 ili 100km briga me hoće li Jelena ili neko drugi pobjediti, i eto glasova, to je narod. Zašto opozicija zdušno posmatra stranačko zapošljavanje, jednostavno, pa zato što i oni to rade, nažalost. Lijeka nam nema.

ODGOVORITE
Name

Nikola

27.04.2022 14:33

Jedini pravi kandidat. Do pobjede!

ODGOVORITE