Емануел Макрон остаје предсједник још пет година

Према првим излазним анкетама у Француској Емануел Макрон остаје предсједник још пет година.

Свијет 24.04.2022 | 22:07
Емануел Макрон остаје предсједник још пет година

Макрон је у другом кругу, баш као и прије пет година, побиједио кандидаткињу крајње деснице Марин Ле Пен.

Први резултати кажу како је Макрон освојио 58,2%, док је Ле Пен освојила 41,8%, док је апситиненција на овим изборима износила 28,2%.

Макрон је овим резултатом оставарио четврту побједу над Ле Пен у два изборна циклуса чиме је јасно показао да има подршку француског бирачког тијела, иако је резултат био много ближи у првом изборном кругу.

“Од предсједника очекујем да покаже другачије лице јер сада више не мора размишљати о реизбору”, изјавио је један његов бирач за Франце24 код Ајфеловог торња гдје ће Макрон одржати побједнички говор.

У Европи ће Макронова побједа вјероватно бити добродошла вијести, јер су се бројни прибојавали побједе Ле Пен поготово у тешкој геополитичкој ситуацији рата у Украјини и њене блискости с руским предсједником Владимиром Путином.

Током вечери се очекује и говор Марин Ле Пен која би требала послати поруку својим бирачима о својој политичкој будућности и намјерама како да се понаша у наредном периоду.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

МЕНАГЕР

24.04.2022 21:41

Због побједе Макрона најсретнија на свијету је ова ЛеПенова

ОДГОВОРИТЕ
Name

К300

25.04.2022 06:31

Увијек побјеђују они кији броје гласове, примјер Америка. Побиједила је мрачна страна цивилизације наставља се суноврат цивилузације Француска као многе Европске земље иду незадрживо у суноврат. ЛГБТ побјеђује све традиционалне вриједности

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре К300

25.04.2022 08:48

Глупсоне па и твој Путлер је велики преварант и лажов баш као и твој Бурле од којег се јављаш!!Зашто не би и свијет намјестио да побиједе на изборима они који неће напасти Русију,али санкције агресорима наравно!!!

Name

баја паја

25.04.2022 09:05

Банкари бројали гласове.Нису им први избори имају искуства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упућени веле

25.04.2022 10:56

Први међународни сусрет, дијалог, јарански еглен и демократски договор, имаће са Додикмилорадом. Негдје у Калдери, Кеју или сличној разбојничкој друмској јазбини. Да не иде даље и дубље у БиХ, тамо су 'муслимани', а то већ може бити врло опасно.

ОДГОВОРИТЕ