Вучић честитао Макрону реизбор за предсједника

Предсједник Србије Александар Вучић честитао је поновни избор на ту функцију предсједнику Француске Емануелу Макрону.

Србија 24.04.2022 | 21:22
Вучић честитао Макрону реизбор за предсједника

"Поштовани господине предсједниче, драги пријатељу, примите срдачне честитке поводом поновног избора за предсједника Републике Француске. Повјерење које су Вам грађани и овога пута указали, несумњиво потврђује да је Ваше вођство засновано на оним начелима и вриједностима које су дубоко укоријењене у народу Француске", написао је Вучић у честитики на Инстаграм налогу "будућностсрбијеав".

Предсједник Вучић је истакао да су, како је написао, слобода, једнакост и братство непролазни и универзални принципи чије суштине сви треба да се подсјете поготово, како је рекао, у садашњем историјском тренутку, можда више него икада прије.

"Дијелећи управо ове вриједности, Србија и даље остаје посвећена јачању односа са Француском, који су засновани на традиционалномм пријатељству и стратешком партнерству. Са Вашим поновним избором за предсједника, увјерен сам да су српско-француски односи на добром путу да досегну нове границе", написао је предсједник Србије.

Вучић је на крају честитке поручио је да Француска може да рачуна на Србију као на искреног пријатеља и партнера, те да је увјерен да и Србија може да рачуна на подршку Француске, а у корист мира стабилности на Западном Балкану.

"Још једном Вам честитам изборну побједу уз најбоље жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање свих њених грађана", закључио је Вучић у честитки.

 
 
 
 
 
Виеw тхис пост он Инстаграм
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А пост схаред бy Александар Вучић (@будуцностсрбијеав)

(БН/ фото: будуцностсрбијеав)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сале

25.04.2022 06:35

А миле, је ли и он цеститао?

ОДГОВОРИТЕ