Vučić čestitao Makronu reizbor za predsjednika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ponovni izbor na tu funkciju predsjedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Srbija 24.04.2022 | 21:22
Vučić čestitao Makronu reizbor za predsjednika

"Poštovani gospodine predsjedniče, dragi prijatelju, primite srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsjednika Republike Francuske. Povjerenje koje su Vam građani i ovoga puta ukazali, nesumnjivo potvrđuje da je Vaše vođstvo zasnovano na onim načelima i vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u narodu Francuske", napisao je Vučić u čestitiki na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav".

Predsjednik Vučić je istakao da su, kako je napisao, sloboda, jednakost i bratstvo neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsjete pogotovo, kako je rekao, u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada prije.

"Dijeleći upravo ove vrijednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnomm prijateljstvu i strateškom partnerstvu. Sa Vašim ponovnim izborom za predsjednika, uvjeren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice", napisao je predsjednik Srbije.

Vučić je na kraju čestitke poručio je da Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, te da je uvjeren da i Srbija može da računa na podršku Francuske, a u korist mira stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

"Još jednom Vam čestitam izbornu pobjedu uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana", zaključio je Vučić u čestitki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

(BN/ foto: buducnostsrbijeav)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

sale

25.04.2022 06:35

A mile, je li i on cestitao?

ODGOVORITE