Илић: Може ли добро Васкрснути?

"Некада већина која се држала и слиједила поруке Свевишњег, сада је мањина која се свакодневно пита, може ли добро васкрснути и надвладати зло."

Република Српска 24.04.2022 | 16:15
Илић: Може ли добро Васкрснути?

"Данас је празник радости, љубави и мира за дио човјечанства православне вјере. Прије седам дана му се радовао други дио католичке вјере, а за седам дана то ће учинити трећи дио човјечанства исламске вјере који ће прославити Бајрам", навео је у саопштењу предсједник Савеза пензионера и потомака др Драгутин Илић.

Он је рекао да се тим поводом размјењују честитке и најбоље жеље како међу државницима тако и међу обичним грађанима, а вјерски поглавари држе бесједе о томе да смо сви дјеца божија, дакле браћа, да треба да слиједимо божије законе, а они су засновани на љубави, миру и сарадњи међу браћом.

"Како то онда да се од постанка тих религија и објава бога кроз Свето писмо, Библију или Куран, непрестано воде ратови и то најчешће међувјерски? Јесу ли само празници дани када се сјетимо тих порука љубави које нам је Свевишњи наш отац, оставио у амнет и на које нас, при обредима, подсјећају свештеници свих религија", упитао је Илић.

Он је истакао да смо свједоци да живимо у времену зла сваковрсног.

"Времена у коме царује похлепа за материјалним, а у њеном остварењу дозвољено је и постало нормално, мржња, убијање, лаж, злоупотреба положаја и неморал сваке врсте. Некада већина која се држала и слиједила поруке Свевишњег, сада је мањина која се свакодневно пита, може ли добро васкрснути и надвладати зло."

У тој нади, уз честитку за све празнике који славе човјека и његову вјеру у љубав, мир и сарадњу, Илић је упутио поруку цијелом човјечанству, а посебно вођама:

"ЉУДИ, ВИ КОЈИ СЕ ЈОШ ТАКО ОСЈЕЋАТЕ, ПРОБУДИТЕ СЕ И СУПРОТСТАВИТЕ ЗЛУ КОЈЕ НАС ЈЕ ОКУПИРАЛО И ТАКО ПОКАЖИТЕ ДА ЈЕ СТВОРИТЕЉ БИО У ПРАВУ КАД НАМ ЈЕ ПОДАРИО РАЗУМ."

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ркте

24.04.2022 16:07

Живимо у времену када се разара православље. Медијски, духовно, економски, политички и војно. Чак и код нас.... Живела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

НР

24.04.2022 16:22

Свака ти је златна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер здравствени радник

24.04.2022 16:30

Свака на мијесту!!!! Често се питам и никако да објасним одакле толико вјерника а све више зла, мржње и лицемјерства!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.И.

24.04.2022 16:35

СВЕ РЕЧЕНО ИСТИНА!!! Подршка др. Илићу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разум

24.04.2022 16:46

Све што је добро, човјек је злоупотребио, тако да ми ни нај мање није стало за човјека ! Жао ми Коња !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво господине Илицу!

24.04.2022 21:00

Слазем се

ОДГОВОРИТЕ