Ilić: Može li dobro Vaskrsnuti?

"Nekada većina koja se držala i slijedila poruke Svevišnjeg, sada je manjina koja se svakodnevno pita, može li dobro vaskrsnuti i nadvladati zlo."

Republika Srpska 24.04.2022 | 16:15
Ilić: Može li dobro Vaskrsnuti?

"Danas je praznik radosti, ljubavi i mira za dio čovječanstva pravoslavne vjere. Prije sedam dana mu se radovao drugi dio katoličke vjere, a za sedam dana to će učiniti treći dio čovječanstva islamske vjere koji će proslaviti Bajram", naveo je u saopštenju predsjednik Saveza penzionera i potomaka dr Dragutin Ilić.

On je rekao da se tim povodom razmjenjuju čestitke i najbolje želje kako među državnicima tako i među običnim građanima, a vjerski poglavari drže besjede o tome da smo svi djeca božija, dakle braća, da treba da slijedimo božije zakone, a oni su zasnovani na ljubavi, miru i saradnji među braćom.

"Kako to onda da se od postanka tih religija i objava boga kroz Sveto pismo, Bibliju ili Kuran, neprestano vode ratovi i to najčešće međuvjerski? Jesu li samo praznici dani kada se sjetimo tih poruka ljubavi koje nam je Svevišnji naš otac, ostavio u amnet i na koje nas, pri obredima, podsjećaju sveštenici svih religija", upitao je Ilić.

On je istakao da smo svjedoci da živimo u vremenu zla svakovrsnog.

"Vremena u kome caruje pohlepa za materijalnim, a u njenom ostvarenju dozvoljeno je i postalo normalno, mržnja, ubijanje, laž, zloupotreba položaja i nemoral svake vrste. Nekada većina koja se držala i slijedila poruke Svevišnjeg, sada je manjina koja se svakodnevno pita, može li dobro vaskrsnuti i nadvladati zlo."

U toj nadi, uz čestitku za sve praznike koji slave čovjeka i njegovu vjeru u ljubav, mir i saradnju, Ilić je uputio poruku cijelom čovječanstvu, a posebno vođama:

"LJUDI, VI KOJI SE JOŠ TAKO OSJEĆATE, PROBUDITE SE I SUPROTSTAVITE ZLU KOJE NAS JE OKUPIRALO I TAKO POKAŽITE DA JE STVORITELJ BIO U PRAVU KAD NAM JE PODARIO RAZUM."

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rkte

24.04.2022 16:07

Živimo u vremenu kada se razara pravoslavlje. Medijski, duhovno, ekonomski, politički i vojno. Čak i kod nas.... Živela Republika Srpska

ODGOVORITE
Name

NR

24.04.2022 16:22

Svaka ti je zlatna.

ODGOVORITE
Name

Penzioner zdravstveni radnik

24.04.2022 16:30

Svaka na mijestu!!!! Često se pitam i nikako da objasnim odakle toliko vjernika a sve više zla, mržnje i licemjerstva!!!

ODGOVORITE
Name

R.I.

24.04.2022 16:35

SVE REČENO ISTINA!!! Podrška dr. Iliću!!!

ODGOVORITE
Name

Razum

24.04.2022 16:46

Sve što je dobro, čovjek je zloupotrebio, tako da mi ni naj manje nije stalo za čovjeka ! Žao mi Konja !

ODGOVORITE
Name

Bravo gospodine Ilicu!

24.04.2022 21:00

Slazem se

ODGOVORITE