Данас облачно, а у другом дијелу дана повремено киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује облачно вријеме са сунчаним периодима, а у другом дијелу повремена киша са локалним пљусковима.

Република Српска 24.04.2022 | 09:48
Данас облачно, а у другом дијелу дана повремено киша

Киша ће током јутра и пријеподнева почети да пада прво на западу, док ће на истоку бити топлије уз више сунчаних периода, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Облачност која доноси повремену кишу и пљускове са грмљавином средином дана и током поподнева премијештаће се од запада ка југу и истоку, а на западу ће се постепено разведрити. Понегдје ће бити јачих локалних пљускова.

Дуваће умјерен вјетар у првом дијелу дана, у Крајини и на планинама јак, југозападни, док ће поподне ослабити.

Максимална дневна температура ваздуха од 20 степени на западу до 27 на истоку, у вишим пређелима од 14 степени Целзијуса.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева било умјерено до претежно облачно вријеме са кишом у Крајини.

Температура ваздуха у 7.00 часова: Бјелашница један степен, Соколац и Хан Пијесак четири, Чемерно пет, Мркоњић Град шест, Рудо седам, Бањалука, Широки Бријег и Женица осам, Билећа и Нови Град девет, Приједор, Мостар, Сарајево и Тузла 10, Бијељина, Добој и Требиње 11, Ливно 12, Бугојно, Градачац, Груде и Сански Мост 13, Бихаћ 14 и Неум 17 степени Целзијуса.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар