Потресна свједочења мјештана Стоца

Било је страшно, људи су бјежали из кућа у пиџамама и спавали у колима, као усред рата, причају становници Стоца, где је синоћ у земљотресу погинула 27-годишња Елмира Сефо.

Босна и Херцеговина 23.04.2022 | 11:59
Потресна свједочења мјештана Стоца

Најгоре је било у кућама које се налазе испод брда. Земља се тако снажно затресла, да су се стијене одваљивале и рушиле куће под брдом – прича за Српскаинфо Тамара Исаковић из центра овог херцеговачког градића.

И Елмира је живјела у кући под брдом, коју су снажне стијене напросто самљеле, причају Сточани.

– Ја дјевојку нисам познавала, само из виђења, знали су је моји синови. Фино, младо дијете, па да страда, такорећи у свом кревету – каже Тамара.

Прича да су она и њен супруг Хајро, који живе у једној стамбеној згради, синоћ су раније легли с намјером да се “добро наспавају”.

– Тек што нас је ухватио први сан, почели су се трести прозори, а онда се чула тутњава и лом. Требало нам је неколико секунди да онако буновни схватимо шта се у ствари дешава – прича Тамара.

Азер Черкез прича за "Аваз"да је у 23.10 сати био у кафићу Нота када је земљотрес погодио Столац. 

– Трајало је цијелу вјечност, момку пада звучник на главу, стакла се ломе, цика вриска… Одмах смо знали да се нешто десило… та трагедија, али не бих о томе.. цијелу ноћ смо провели вани – рекао је Черкез за Аваз.

Ни Ката Пенава није спавала. Од страха су јој ноге утрнуле.

– Послије оног великог потреса било их је још па смо баш били у страху… Живимо у кући… Није било штете, али на страну и да је било, само да млади људски живот није угашен – рекла је Ката.

(Српскаинфо, Аваз) 

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Нерко

23.04.2022 11:42

Ето народе,сила кад удари она не гледа чији је комад земље нити каква националност живи на њој. .

ОДГОВОРИТЕ