Potresna svjedočenja mještana Stoca

Bilo je strašno, ljudi su bježali iz kuća u pidžamama i spavali u kolima, kao usred rata, pričaju stanovnici Stoca, gde je sinoć u zemljotresu poginula 27-godišnja Elmira Sefo.

Bosna i Hercegovina 23.04.2022 | 11:59
Potresna svjedočenja mještana Stoca

Najgore je bilo u kućama koje se nalaze ispod brda. Zemlja se tako snažno zatresla, da su se stijene odvaljivale i rušile kuće pod brdom – priča za Srpskainfo Tamara Isaković iz centra ovog hercegovačkog gradića.

I Elmira je živjela u kući pod brdom, koju su snažne stijene naprosto samljele, pričaju Stočani.

– Ja djevojku nisam poznavala, samo iz viđenja, znali su je moji sinovi. Fino, mlado dijete, pa da strada, takoreći u svom krevetu – kaže Tamara.

Priča da su ona i njen suprug Hajro, koji žive u jednoj stambenoj zgradi, sinoć su ranije legli s namjerom da se “dobro naspavaju”.

– Tek što nas je uhvatio prvi san, počeli su se tresti prozori, a onda se čula tutnjava i lom. Trebalo nam je nekoliko sekundi da onako bunovni shvatimo šta se u stvari dešava – priča Tamara.

Azer Čerkez priča za "Avaz"da je u 23.10 sati bio u kafiću Nota kada je zemljotres pogodio Stolac. 

– Trajalo je cijelu vječnost, momku pada zvučnik na glavu, stakla se lome, cika vriska… Odmah smo znali da se nešto desilo… ta tragedija, ali ne bih o tome.. cijelu noć smo proveli vani – rekao je Čerkez za Avaz.

Ni Kata Penava nije spavala. Od straha su joj noge utrnule.

– Poslije onog velikog potresa bilo ih je još pa smo baš bili u strahu… Živimo u kući… Nije bilo štete, ali na stranu i da je bilo, samo da mladi ljudski život nije ugašen – rekla je Kata.

(Srpskainfo, Avaz) 

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nerko

23.04.2022 11:42

Eto narode,sila kad udari ona ne gleda čiji je komad zemlje niti kakva nacionalnost živi na njoj. .

ODGOVORITE