Преминуо новинар Недељко Санчанин, данас сахрана

Новинар и књижевник Недељко Санчанин преминуо је у 86. години у Прњавору након краће и тешке болести.

Република Српска 23.04.2022 | 10:45
Преминуо новинар Недељко Санчанин, данас сахрана

Комеморација поводом смрти Санчанина биће одржана данас у 14.00 часова у Центру за културу, а потом ће бити сахрањен на новом градском гробљу у Прњавору.

Недељко Санчанин рођен је 1936. године у Грабик Илови. Био је предсједник и члан Српског књижевног клуба "Таласи" Прњавор, оснивач прњаворског листа "Наш завичај" и предсједник Удружења писаца Србије - Центар за Републику Српску Прњавор. Оснивач је, први главни и одговорни уредник Радио Прњавора.

Животни и радни вијек провео је у Прњавору из којег је више од 50 година извјештавао у 23 новинарска листа, али и у програмима радио и телевизијских станица. Добитник је бројних награда и признања.

Скупштина општине Прњавор додијелила је Санчанину 2008. године Повељу заслужног грађанина са златним грбом, за животно дјело у интелектуалном, друштвеном, новинарском и књижевном раду.

Телеграм саучешћа породици упутили су начелник општине Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић.

- Дугогодишњим богатим и разноликим новинарским радом и препознатљивим стилом Недељко је оставио неизбрисив траг у новинарству наше локалне заједнице, од којег смо сви могли учити о професионалности и новинарској етици - наводи се у телеграму.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар