Preminuo novinar Nedeljko Sančanin, danas sahrana

Novinar i književnik Nedeljko Sančanin preminuo je u 86. godini u Prnjavoru nakon kraće i teške bolesti.

Republika Srpska 23.04.2022 | 10:45
Preminuo novinar Nedeljko Sančanin, danas sahrana

Komemoracija povodom smrti Sančanina biće održana danas u 14.00 časova u Centru za kulturu, a potom će biti sahranjen na novom gradskom groblju u Prnjavoru.

Nedeljko Sančanin rođen je 1936. godine u Grabik Ilovi. Bio je predsjednik i član Srpskog književnog kluba "Talasi" Prnjavor, osnivač prnjavorskog lista "Naš zavičaj" i predsjednik Udruženja pisaca Srbije - Centar za Republiku Srpsku Prnjavor. Osnivač je, prvi glavni i odgovorni urednik Radio Prnjavora.

Životni i radni vijek proveo je u Prnjavoru iz kojeg je više od 50 godina izvještavao u 23 novinarska lista, ali i u programima radio i televizijskih stanica. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Skupština opštine Prnjavor dodijelila je Sančaninu 2008. godine Povelju zaslužnog građanina sa zlatnim grbom, za životno djelo u intelektualnom, društvenom, novinarskom i književnom radu.

Telegram saučešća porodici uputili su načelnik opštine Darko Tomaš i predsjednik Skupštine opštine Željko Simić.

- Dugogodišnjim bogatim i raznolikim novinarskim radom i prepoznatljivim stilom Nedeljko je ostavio neizbrisiv trag u novinarstvu naše lokalne zajednice, od kojeg smo svi mogli učiti o profesionalnosti i novinarskoj etici - navodi se u telegramu.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar