У Љубињу оштећени стамбени објекти и зграда општине

Према подацима Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у Љубињу су оштећења примијећена на зградама Општинске управе, Болнице, Ватрогасног дома, на више приватних кућа.

Република Српска 23.04.2022 | 09:27
У Љубињу оштећени стамбени објекти и зграда општине

Стево Драпић, начелник општине Љубиње изјавио је да је на стамбеним објектима и згради општине причињена материјална штета.

"Рано је говорити о размјерама штете, али је важно да нема људских жртава. Неколико је објеката оштећено, као и возила која су се налазила у близини зграда, са којих је падала фасада. На терену су припадници Цивилне заштите, Ватрогасне јединице и Кризни штаб", рекао је Драпић.

Једна зграда старије градње са два стана је исељена док се не утврди степен оштећења. Дежурним службама пријављено је оштећење шест аутомобила. Ватрогасци су оградили оштећене објекте како би се становништво заштитило од могућих рушења.

Становници Љубиња провели су ноћ у страху.

- Кад је први пут ударило тако је било јако да сам имао осјећај да ме издигао са кревета. Дјеца вриште, ма било је страшно. Видим оштећени су многи оџаци, падао је цријеп, оштећено неколико аутомобила. Подртавање тла било је и рано јутрос у 4 сата и 20 минута, али је било блаже. Ваљда се неће више понављати", каже један Љубинац.  

Материјална штета забиљежена је и у Билећи. На једној кући цигла је помјерена, а усљед подрхтавања тла дошло је до пуцања вањског зида.

На подручју Требиња биљежи се мања материјална штета. У три стана дошло је до пуцања зида. Дежурне екипе утврдиће степен оштећења, 

На путним правцима Требиње – Билећа, Требиње – Ластва – Клобук, Требиње – Љубиње, Билећа – Берковићи – Столац биљеже се одрони. Сви путни правци су проходни, а одроне уклањају путне службе.

(БН) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

23.04.2022 09:28

Сада ће бурле задужити кредит да исплати са грбаче народа штету, као и све у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНСД

23.04.2022 15:17

Градите објект а непитате струку.

ОДГОВОРИТЕ