U Ljubinju oštećeni stambeni objekti i zgrada opštine

Prema podacima Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske u Ljubinju su oštećenja primijećena na zgradama Opštinske uprave, Bolnice, Vatrogasnog doma, na više privatnih kuća.

Republika Srpska 23.04.2022 | 09:27
U Ljubinju oštećeni stambeni objekti i zgrada opštine

Stevo Drapić, načelnik opštine Ljubinje izjavio je da je na stambenim objektima i zgradi opštine pričinjena materijalna šteta.

"Rano je govoriti o razmjerama štete, ali je važno da nema ljudskih žrtava. Nekoliko je objekata oštećeno, kao i vozila koja su se nalazila u blizini zgrada, sa kojih je padala fasada. Na terenu su pripadnici Civilne zaštite, Vatrogasne jedinice i Krizni štab", rekao je Drapić.

Jedna zgrada starije gradnje sa dva stana je iseljena dok se ne utvrdi stepen oštećenja. Dežurnim službama prijavljeno je oštećenje šest automobila. Vatrogasci su ogradili oštećene objekte kako bi se stanovništvo zaštitilo od mogućih rušenja.

Stanovnici Ljubinja proveli su noć u strahu.

- Kad je prvi put udarilo tako je bilo jako da sam imao osjećaj da me izdigao sa kreveta. Djeca vrište, ma bilo je strašno. Vidim oštećeni su mnogi odžaci, padao je crijep, oštećeno nekoliko automobila. Podrtavanje tla bilo je i rano jutros u 4 sata i 20 minuta, ali je bilo blaže. Valjda se neće više ponavljati", kaže jedan Ljubinac.  

Materijalna šteta zabilježena je i u Bileći. Na jednoj kući cigla je pomjerena, a usljed podrhtavanja tla došlo je do pucanja vanjskog zida.

Na području Trebinja bilježi se manja materijalna šteta. U tri stana došlo je do pucanja zida. Dežurne ekipe utvrdiće stepen oštećenja, 

Na putnim pravcima Trebinje – Bileća, Trebinje – Lastva – Klobuk, Trebinje – Ljubinje, Bileća – Berkovići – Stolac bilježe se odroni. Svi putni pravci su prohodni, a odrone uklanjaju putne službe.

(BN) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Re

23.04.2022 09:28

Sada će burle zadužiti kredit da isplati sa grbače naroda štetu, kao i sve u RS.

ODGOVORITE
Name

SNSD

23.04.2022 15:17

Gradite objekt a nepitate struku.

ODGOVORITE