Акција "Дијамант": Предложен притвор, откривена имена

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ, након испитивања свих осумњичених, упутила је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за пет осумњичених особа у предмету кодног назива "Дијамант".

Република Српска 22.04.2022 | 22:33
Акција "Дијамант": Предложен притвор, откривена имена

Ријеч је о Милошу Николићу рођеном 1993. године у мјесту Соколац, који је радник Дирекције за координацију полицијских тијела (ДКПТ) БиХ, затим Јасмину Ходи рођеном 1996. године у Сарајеву, Далибору Лугоњи Далибора, рођеном 1980. године у Сарајеву, Ехваду Кајанији рођеном 1995. године у Сарајеву те Харису Осмићу рођеном 1992. године у Сплиту.

Наведени осумњичени под истрагом су Тужилаштва БиХ и СИПА и осумњичени су да су дјеловали као организована криминална група, са циљем кријумчарења и пласирања на илегално нарко-тржиште у БиХ, веће количине опојне дроге “спид”, како би остварили знатну незакониту имовинску корист.

У опсежној акцији тужилаштва и полиције, осумњичени су откривени, лоцирани и ухапшени, након чега су доведени пред тужиоца, те испитани у присуству адвоката, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Мјера притвора предложена је како би се осигурало неометано вођење истраге, због опасности од бјекства одређених осумњичених, те како осумњичени не би могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утјецај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Тужитељство БиХ заједно са партнерским полицијским институцијама и агенцијама, наставља истрагу са циљем потпуног расвјетљавања и документирања незаконитог дјеловања осумњичених и извршења казнених дјела у овом предмету, каже се у саопштењу Тужилаштва БиХ.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Yокохама

22.04.2022 22:10

Све лопове це да похапси нас "генерал"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКОЛАЦ

23.04.2022 09:46

Опет Соколац,али тек це да буде!!!

ОДГОВОРИТЕ