Akcija "Dijamant": Predložen pritvor, otkrivena imena

Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja svih osumnjičenih, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za pet osumnjičenih osoba u predmetu kodnog naziva "Dijamant".

Republika Srpska 22.04.2022 | 22:33
Akcija "Dijamant": Predložen pritvor, otkrivena imena

Riječ je o Milošu Nikoliću rođenom 1993. godine u mjestu Sokolac, koji je radnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, zatim Jasminu Hodi rođenom 1996. godine u Sarajevu, Daliboru Lugonji Dalibora, rođenom 1980. godine u Sarajevu, Ehvadu Kajaniji rođenom 1995. godine u Sarajevu te Harisu Osmiću rođenom 1992. godine u Splitu.

Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužilaštva BiH i SIPA i osumnjičeni su da su djelovali kao organizovana kriminalna grupa, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge “spid”, kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist.

U opsežnoj akciji tužilaštva i policije, osumnjičeni su otkriveni, locirani i uhapšeni, nakon čega su dovedeni pred tužioca, te ispitani u prisustvu advokata, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predložena je kako bi se osiguralo neometano vođenje istrage, zbog opasnosti od bjekstva određenih osumnjičenih, te kako osumnjičeni ne bi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu, kaže se u saopštenju Tužilaštva BiH.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Yokohama

22.04.2022 22:10

Sve lopove ce da pohapsi nas "general"!

ODGOVORITE
Name

SOKOLAC

23.04.2022 09:46

Opet Sokolac,ali tek ce da bude!!!

ODGOVORITE