Селективна правда гора је од сваког злочина

- Да ли је случајно или намјерно да се, баш на дан када су страдали војници ЈНА у сарајевском парку, у Суду БиХ деси ослобађање најодговорнијих за овај злочин. По старом утврђеном правилу ништа није случајно па ни ова, још једна у низу, срамна ослобађајућа пресуда за оне који су  ослобођени било које одговорности само зато што не носе српско име и презиме - саопштио је потпредсједник ДНС-а Радислав Јовчић.

Босна и Херцеговина 21.04.2022 | 16:37
Селективна правда гора је од сваког злочина

Надам се, наводи он. да нас бар неће убјеђивати да су ти војници, који су мучки убијени, и дан данас живи, а да је суђење било само дио великосрпске пропаганде.

"Могуће је да нам кажу и то да њих осам дошло да окупира Сарајево, а са окупаторима зна се како се поступа. На овај начин никада не можете рачунати на суживот и изградњу државе БиХ, коју здушно заговарају бошњачке политичке партије ентитета ФБиХ, већ напротив, овом потезима радите на потпуном разбијању и задње наде за заједнички живот, ако је уопште више и има", навео је Јовичић.

Све док, каже он. сви не схватимо да су жртве-жртве  без обзира на име и презиме, да је суза и бол сваке мајке иста, да су убице-убице без обзира на име и презиме нема нам среће у овој државној заједници.

"Осуђујем сваки злочин било од кога да је дошао,  али још више осуђујем селективну правду која је гора од сваког злочина. Она нас доводи до дубоко подијељеног друштва по свим основама, етичким и политичким, а што је још горе до потпуне дестабилизације", навео је Јовичић.

Суд БиХ данас је ослободио Драгана Викића за ратне злочине над цивилима и војницима ЈНА.

(БН)  

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

...

21.04.2022 14:56

По старом утврђеном правилу ништа није случајно па ни ова, још једна у низу, срамна ослобађајућа пресуда за оне који су  ослобођени било које одговорности само зато што не носе српско име и презиме? Инаце, Драган је муслиманко име изгледа. Стварно ови из ДНС-а нису за ниста. Само СДС и ПДП заједно. Ово остало је ту само да унисти опозицију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

21.04.2022 16:32

За вашу информацију Драган Викић је Хрват, предратни специјалац, све вријеме рата чинио невиђена звјерства над Србима, а не само ово за које су му судили.Како вас није срамкта да лупате глупости, све коментаришете а ништа не знате. Док сте видјели да се зове Драган мислите Србин

Name

Легендо

21.04.2022 16:56

Провјери како се изјашњава. Је ли хрват. Не нападај а немаш појма о чему писес

Name

Татар

21.04.2022 17:00

Јели то и теби Јовицицу фали политичких поена па и ти на опробану варијанту да заиграс.Ако немаш ништа боље ни увјерљивије паметније ти је било да си се мало воде напио

Name

Лајав

21.04.2022 16:41

ДНС шурује са СНСД,долази на њихове скупове,гласа са њима у НСРС.Они су лажна опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

21.04.2022 16:45

Ругају се правди у сарајевској махали. И сад нек ми неко објасни, како да три народа зиве у немогуцој творевини? Махала хоце по сваку цену, од два народа направити маргиналне скупине. Ово судјење је један покусај од безброј других. Ко прогони Србе и руга се Србима, је по овој "правди" дрзавотворан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

21.04.2022 20:56

Ово су цињенице. Нема ово везе са позицијом или опозицијом, а нити са политицарењима. Када би сви размисљали на овај нацин као господин Јовициц, било би наде за ову земљу и народе у њој.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

22.04.2022 04:06

И вазда нам је неко други крив

ОДГОВОРИТЕ