Selektivna pravda gora je od svakog zločina

- Da li je slučajno ili namjerno da se, baš na dan kada su stradali vojnici JNA u sarajevskom parku, u Sudu BiH desi oslobađanje najodgovornijih za ovaj zločin. Po starom utvrđenom pravilu ništa nije slučajno pa ni ova, još jedna u nizu, sramna oslobađajuća presuda za one koji su  oslobođeni bilo koje odgovornosti samo zato što ne nose srpsko ime i prezime - saopštio je potpredsjednik DNS-a Radislav Jovčić.

Bosna i Hercegovina 21.04.2022 | 16:37
Selektivna pravda gora je od svakog zločina

Nadam se, navodi on. da nas bar neće ubjeđivati da su ti vojnici, koji su mučki ubijeni, i dan danas živi, a da je suđenje bilo samo dio velikosrpske propagande.

"Moguće je da nam kažu i to da njih osam došlo da okupira Sarajevo, a sa okupatorima zna se kako se postupa. Na ovaj način nikada ne možete računati na suživot i izgradnju države BiH, koju zdušno zagovaraju bošnjačke političke partije entiteta FBiH, već naprotiv, ovom potezima radite na potpunom razbijanju i zadnje nade za zajednički život, ako je uopšte više i ima", naveo je Jovičić.

Sve dok, kaže on. svi ne shvatimo da su žrtve-žrtve  bez obzira na ime i prezime, da je suza i bol svake majke ista, da su ubice-ubice bez obzira na ime i prezime nema nam sreće u ovoj državnoj zajednici.

"Osuđujem svaki zločin bilo od koga da je došao,  ali još više osuđujem selektivnu pravdu koja je gora od svakog zločina. Ona nas dovodi do duboko podijeljenog društva po svim osnovama, etičkim i političkim, a što je još gore do potpune destabilizacije", naveo je Jovičić.

Sud BiH danas je oslobodio Dragana Vikića za ratne zločine nad civilima i vojnicima JNA.

(BN)  

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

...

21.04.2022 14:56

Po starom utvrđenom pravilu ništa nije slučajno pa ni ova, još jedna u nizu, sramna oslobađajuća presuda za one koji su  oslobođeni bilo koje odgovornosti samo zato što ne nose srpsko ime i prezime? Inace, Dragan je muslimanko ime izgleda. Stvarno ovi iz DNS-a nisu za nista. Samo SDS i PDP zajedno. Ovo ostalo je tu samo da unisti opoziciju!

ODGOVORITE
Name

Miloš

21.04.2022 16:32

Za vašu informaciju Dragan Vikić je Hrvat, predratni specijalac, sve vrijeme rata činio neviđena zvjerstva nad Srbima, a ne samo ovo za koje su mu sudili.Kako vas nije sramkta da lupate gluposti, sve komentarišete a ništa ne znate. Dok ste vidjeli da se zove Dragan mislite Srbin

Name

Legendo

21.04.2022 16:56

Provjeri kako se izjašnjava. Je li hrvat. Ne napadaj a nemaš pojma o čemu pises

Name

Tatar

21.04.2022 17:00

Jeli to i tebi Jovicicu fali političkih poena pa i ti na oprobanu varijantu da zaigras.Ako nemaš ništa bolje ni uvjerljivije pametnije ti je bilo da si se malo vode napio

Name

Lajav

21.04.2022 16:41

DNS šuruje sa SNSD,dolazi na njihove skupove,glasa sa njima u NSRS.Oni su lažna opozicija.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

21.04.2022 16:45

Rugaju se pravdi u sarajevskoj mahali. I sad nek mi neko objasni, kako da tri naroda zive u nemogucoj tvorevini? Mahala hoce po svaku cenu, od dva naroda napraviti marginalne skupine. Ovo sudjenje je jedan pokusaj od bezbroj drugih. Ko progoni Srbe i ruga se Srbima, je po ovoj "pravdi" drzavotvoran.

ODGOVORITE
Name

Doboj

21.04.2022 20:56

Ovo su cinjenice. Nema ovo veze sa pozicijom ili opozicijom, a niti sa politicarenjima. Kada bi svi razmisljali na ovaj nacin kao gospodin Jovicic, bilo bi nade za ovu zemlju i narode u njoj.

ODGOVORITE
Name

VRS

22.04.2022 04:06

I vazda nam je neko drugi kriv

ODGOVORITE