Радови на гасној мјерној станици приводе се крају

- Гасификација као стратешки пројекат је од великог значаја за Бијељину - за индивидуална домаћинства, али и вишепородичне стамбене објекте. Довођењем гаса у Бијељину њена позиција у погледу развоја пословно-индустријских зона биће значајно побољшана - нагласио је Петровић.

Република Српска 19.04.2022 | 16:28
Радови на гасној мјерној станици приводе се крају

Градоначелник Љубиша Петровић посјетио је данас градилиште гасне мјерне станице у Шепку како би се упознао са динамиком радова.

Извођач радова је потврдио да ће сви радови који се тичу машинске и грађевинске фазе бити завршени до 15. јуна текуће године. Након тога, Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске ће представити цијене снабдијевања гасом.

Приликом данашњег обиласка радова градоначелник Љубиша Петровић добио је увјеравања да ће рокови у вези са њиховим извођењем бити поштовани, те да су, захваљујући квалитетној комуникацији у претходном периоду превазиђени неки изазови везани за добављаче опреме потребне за извођење радова.

- Гасификација као стратешки пројекат је од великог значаја за Бијељину - за индивидуална домаћинства, али и вишепородичне стамбене објекте. Довођењем гаса у Бијељину њена позиција у погледу развоја пословно-индустријских зона биће значајно побољшана - нагласио је Петровић.

Он је додао да је Бијељина спремна да, буџетом за сљедећу годину, размишља у правцу субвенција како би грађани били мотивисани да своја домаћинства прикључе на гасоводну мрежу. Истовремено, град Бијељина води рачуна и о уговорним обавезама које има према предузећу „Бијељина-гас", тако да ће у току ове године исте бити измирене.

Важно је истаћи да је Градска управа ријешила све административне препреке, заједно са руководством „Бијељина-гаса" и „Србијагаса", у року од шест мјесеци. Ту се, прије свега, мисли на грађевинске и употребне дозволе.

Александар Тодоровић испред „Србијагаса", „Бијељина-гаса" и „Гаспромета" Пале рекао је да ће „Гаспромет" као транспортер прузети управљање мјерном станицом када она буде завршена.

- Путем примопредајне станице „Лозница-Зворник" гас из Републике Србије ће ићи у Републику Српску и БиХ, а мјерно-регулациона станица за потребе Бијељине ће бити завршена крајем овог мјесеца или почетком маја. Послије тога остаје да се реализује посљедњи сегмент, тзв. „златни завар" којим ће се мјерно-регулациона станица прикључити на главни магистрални гасовод који из Србије иде према Сарајеву - појаснио је Тодоровић.

Он је потврдио да се средином јуна очекује завршетак свих грађевинских радова на гасоводу, те да потом слиједи реализација административних радови послова - добијање лиценце.  Дистрибутер гаса ће бити „Бијељина-гас", док ће „Гаспромет" Пале бити транспортер, а Србија је та која Републику Српску снабдијева гасом.

Тодоровић је додао да је у току добијање сагласности за Пројекат источне интерконекције којим би требало да се, највјероватније путем ове примопредајне станице, споје Бијељина, Приједор, Брчко Дистрикт, Бањалука.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Интергај

19.04.2022 16:50

Кад це топлана преци на гас?Дисати не моземо од октобра до априла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

19.04.2022 20:31

Боље је да се сви по градовима грију на гас него да сијеку наше шуме.

Name

Грунф

20.04.2022 11:02

Гас је добро ријешење за домаћинства и вишепородичне објекте као и за привреду! Само је жалосно што ће лопови и сјецикесе да направе ненормалне цијене и да краду тако да од овога свега нема ништа! Грађани ништа јефтино а добро неће добити! Лоповлук је овде невиђених размјера!

ОДГОВОРИТЕ