Они су заборављени победници: Засијали у ЗГ и нестали са сцене!

Музичка такмичења на нашим просторима постала су у последње две деценије један од најчешћих начина на који млади таленти покушавају да се прославе и нађу своје место на јавној сцени, а једно од њих је музичко такмичење "Звезде Гранда".

Забава 18.04.2022 | 20:43
Они су заборављени победници: Засијали у ЗГ и нестали са сцене!

Ипак, многа имена која су обећавала само су накратко заблистала на естрадном небу, а скоро као по правилу углавном је најкраће трајао сјај управо оних који су победили.

 

Светлана Танасковић појавила се као најстарија такмичарка у четвртој сезони такмичења "Звезде Гранда" које се емитовало током 2008. и 2009. Многи музички стручњаци су њој прогнозирали блиставу каријеру због њеног вансеријског гласа, међутим то се није остварило.

По завршетку такмичења Биг Мама, како су је многи звали, потпуно се повукла са сцене, а каријеру је наставила "иза камера".

Svetlana Tanasković
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Дарко Мартиновић победник је шесте сезоне такмичења "Звезде Гранда", међутим, иако су му многи предвиђали блиставу каријеру, он је готово нестао са сцене.

Након победе Дарко Мартиновић је снимио албум првенац, као поклон од продукције, али након тога готово нестаје са српске музичке сцене и из медија. Појављује се понекад у "Грандовим" емисијама.

- Многи мисле да сам потпуно слеп, али видим отприлике пет одсто.Видим толико да знам када је дан, а када ноћ. Као клинац, када сам почео да се осамостаљујем, долазило је до неразумевања од стране мојих вршњака. Они нису могли да схвате тај недостатак и то што ја не могу да играм фудбал. Деца су умела да буду сурова. Касније су ме прихватили и сада немам никаквих проблема - рекао је он својевремено.

Darko Martinović
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

Мите Стоилков и Исмаил Делија нестали су недуго након победе. Мите се поново у „Звездама Гранда” издвојио певачким способностима, чиме је показао да још није одустао од певања, а о Исмаилу се мало тога зна, осим да повремено наступа.

Mite Stoilkov
ФОТО: ПРИНТСКРИН/ПРВА

Бранислав Бане Мојићевић ушао је у историју као први победник „Звезда Гранда”. На почетку је деловало да ће направити велику каријеру, јер је константно наступао и снимао песме, али се после неког времена повукао и посветио породици, а само се повремено појављивао у јавности. Он и даље пева и снима песме, а каријери је одлучио да се посвети пуном паром после недавног развода, па обожаваоци од њега и даље очекују велике ствари.

Bane Mojićević
ФОТО: ТАМАРА ТРАЈКОВИЋ

Душан Свилар је недуго након победе у трећој сезони нестао из медија, отворено износећи став да приватни живот неће да дели са јавношћу, због чега сви имају утисак да је нестао. Ипак, он се и даље бави музиком и наступа, а тренутно је више посвећен класичној музици. Почетком године привукао ја пажњу јавности улогом коју је добио у мјузиклу „Фантом из Опере”

.

Dušan Svilar
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

У петој сезони Звезда Гранда тријумфовао је Стефан Петрушић, младић из Смедерева, који данас ради у канцеларији правника као припавник и пред којим је каријера адвоката. Ипак, још није одлучио да ли ће због тога да дигне руке од певања.

Stefan Petrušić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ

Победник 10. сезоне Ибро Бублин и даље се активно бави музиком и снима нове песме, појављује се у емисијама „Гранда” и покушава да се пробије на естради, али се до сада ниједна његова песма није издвојила као хит.

Ibro Bublin
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Алекса и Ристе су победници 11. сезоне „Звезда Гранда”, али од 2017. године, када је такмичење завршено, нису постигли запаженији успех. Перовић, који је победио захваљујући гласовима публике, посветио се породици јер је недуго након такмичења постао отац, док Ристески снима песме и спотове, али се још није истакао ниједним хитом.

Zvezde Granda, Riste
ФОТО: ПРИНТСКРИН

Анид Ћушић је тријумфовао у „Звездама Гранда” 2018. године и тренутно крчи свој пут ка врху. Објавио је неколико песама, а таман када је имао велике планове, пандемија коронавируса затворила је клубове, па се његови фанови надају да ће успети да се избори за своју позицију на звезданом небу када све поново почне да функционише као и раније.

Anid Ćušić
ФОТО: ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ

Само Милица Тодоровић, победница друге сезоне „Звезда Гранда”, и Дарко Лазић, који је тријумфовао у 4. сезони, данас имају успешне каријере.

Иако је у почетку деловало да се Милица повукла, у последњих неколико година редовно објављује песме које постижу велики успех, а њен приватни живот медији у стопу прате.

Дарко Лазић је одмах после победе кренуо да ниже хитове који су га винули међу велике звезде домаће сцене, а због скандала који се већ неко време нижу, редовно је тема домаћих медија.

Milica Todorović
ФОТО: КУРИР ТЕЛЕВИЗИЈА

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар