Погледајте који су нерадни дани за Васкрс у Српској

У дане православног Васкрса, који је по Закону о празницима Републике Српске вјерски празник, за вјернике православне вјероисповијести нерадни дани биће Велики петак, Васкрс и Васкршњи понедјељак, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе РС.

Република Српска 18.04.2022 | 11:59
Погледајте који су нерадни дани за Васкрс у Српској

Вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста у те дане.

Додају да је православни Васкрс, по Закону о празницима Републике Српске -„Службени гласник Републике Српске“, број 43/07, вјерски празник.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Добој

18.04.2022 12:08

То сто је вјерски празник знаци да це радници код приватника да раде пуном паром као и сваке године. Ово је заиста брука и срамота. Ти јадни људи немају право ни на празник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

18.04.2022 13:52

Који васкршњи понедјељак вама бубжетлијама је сваки дан велики петак и васкршњи понедјељак, стоко једна како се не сјетите биједе која није имала никога да се запосли да буде на буџету и мора да ради сваки дан какав смо то народ нек је мени добро а други нек раде сваки дан нека сам ја слободан и викенд и сваки празник и имам сигуран посао и шта ме брига за друге док год будемо тако резмишљали јадни смо ми свима би требало да буде исто а ти бједници који морају да раде требали би имати тродупле дневнице а не да раде за минималац док џабалебароши имају све привилегије од полиције и свих осталих буџетских ухљеба.

Name

Све вјерници

18.04.2022 19:32

...а у суштини невјерници! Моле се Богу а краду и баве се лоповлуцима а нису само политичари! Камо среће да да имамо добар стандард као у Скандинавији, религија би нам била задња рупа на свирали! Овако, у недостатку свега па и основних људских права , сиротиња се окреће Богу као посљедњи излаз из кризе. То користи црква и богати се на основу те људске слабости!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандра

18.04.2022 23:08

Ево ја радим код приватника па се поштују нерадни дани тако да то је све до карактера послодавца.?

ОДГОВОРИТЕ