Pogledajte koji su neradni dani za Vaskrs u Srpskoj

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće Veliki petak, Vaskrs i Vaskršnji ponedjeljak, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS.

Republika Srpska 18.04.2022 | 11:59
Pogledajte koji su neradni dani za Vaskrs u Srpskoj

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.

Dodaju da je pravoslavni Vaskrs, po Zakonu o praznicima Republike Srpske -„Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 43/07, vjerski praznik.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Doboj

18.04.2022 12:08

To sto je vjerski praznik znaci da ce radnici kod privatnika da rade punom parom kao i svake godine. Ovo je zaista bruka i sramota. Ti jadni ljudi nemaju pravo ni na praznik.

ODGOVORITE
Name

Miso

18.04.2022 13:52

Koji vaskršnji ponedjeljak vama bubžetlijama je svaki dan veliki petak i vaskršnji ponedjeljak, stoko jedna kako se ne sjetite bijede koja nije imala nikoga da se zaposli da bude na budžetu i mora da radi svaki dan kakav smo to narod nek je meni dobro a drugi nek rade svaki dan neka sam ja slobodan i vikend i svaki praznik i imam siguran posao i šta me briga za druge dok god budemo tako rezmišljali jadni smo mi svima bi trebalo da bude isto a ti bjednici koji moraju da rade trebali bi imati troduple dnevnice a ne da rade za minimalac dok džabalebaroši imaju sve privilegije od policije i svih ostalih budžetskih uhljeba.

Name

Sve vjernici

18.04.2022 19:32

...a u suštini nevjernici! Mole se Bogu a kradu i bave se lopovlucima a nisu samo političari! Kamo sreće da da imamo dobar standard kao u Skandinaviji, religija bi nam bila zadnja rupa na svirali! Ovako, u nedostatku svega pa i osnovnih ljudskih prava , sirotinja se okreće Bogu kao posljednji izlaz iz krize. To koristi crkva i bogati se na osnovu te ljudske slabosti!

ODGOVORITE
Name

Sandra

18.04.2022 23:08

Evo ja radim kod privatnika pa se poštuju neradni dani tako da to je sve do karaktera poslodavca.?

ODGOVORITE