Веће цијене рибе: Грађане и пост скупо кошта

Мањак рибе на тржишту, али и повећана потражња подигли су цијене ове намирнице, а како наши саговорници из рибарског сектора истичу, и у наредним мјесецима очекује се додатно поскупљење.

Република Српска 18.04.2022 | 10:54
Веће цијене рибе: Грађане и пост скупо кошта

Наиме, Зоран Тепић, директор фирме "Тропик рибарство - рибњак Јањ", казао је у разговору за "Независне новине" да се  биљежи раст цијене рибе у посљедње вријеме.

"Али у односу на  друге прехрамбене намирнице, риба и рибљи производи нису толико значајно поскупјели", казао је Тепић и додао да су цијене у порасту  за  седам до  15 одсто, зависно  од производа.

"Оно што је извјесно је да и у другој половини години, односно од маја, јуна, очекујемо нешто 'значајније' цијене", појаснио је Тепић и додао да, уколико се деси да дође до раста цијене електричне енергије, те осталих улазних сировина,  сигурно је ће раст цијене рибе бити на високом нивоу.

Како је рекао, они сву рибу коју произведу  продају у кратком року.

"Будући да смо ми предузеће које извози рибу, али снабдијева и домаће тржиште, дефинитивно  је да  продамо сву рибу која нам биолошки стигне за продају, односно до конзумне величине", казао је Тепић.

Појаснио је да од почетка године имају много више захтјева за куповином, али како каже, немају  довољне количине, јер не могу  произвести  рибе у складу са захтјевима.

Како је рекао, очекују да ова година буде повољнија за производњу, додајући да је тренутна цијена ослића од 7,50 до 10 КМ  по килограму, пастрмке од 9,50 до 11 КМ, шаран  кошта и до девет марака по килограму.

Дарко Лазић, власник рибарнице "Дарко" из Бијељине, казао је да танка понуда, а велика потражња дижу цијене рибе.

(БН/Независне)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ГТИ

18.04.2022 09:14

Некабпосте на води,то је пост. Каква риба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

18.04.2022 13:19

Сада це вам се стање поправити,након митинга и подрске додигу.

Name

Искрено

18.04.2022 11:14

Гледам продавнице пуне робе, али корпе полупразне. Што вече цијене, народ купује мање и само што мора. Према томе, можете дитати цијене колико хоћете, народ ће куповати колико може. Бацајте или смрзавајте рибу, месо, то је стварност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гладне оци вазда

18.04.2022 11:37

Колико морас бити дрзак и бити безбозник ,па да народ у ове дане позивас на осуду нецега!!!!Колико дрзак да дјелис народ и казес да је нека црвена линија сад постављена!Народ је давно имао хиљаду црвених линија и егзистенцијалних притисака и нико то није уобзирио!Па зар би народ РС исељавао у колонама❓❓Народ је одавно преко црвене линије озиссо јер су га твоје пристслице тј безбозници натјерали!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еx Приједорцанин

18.04.2022 11:40

Рибњак Саницани код Приједора некад у Југи био највеци извозник шарана ,а данас опљацкана баруштина у стечају.Ееее да је такав један ресурс дати Шваби ,од истог би хранио пола Њемацке,доводио ловце на дивље патке,папрено убирао таxу и ко зна ста јос .Медјутим ,нема власт тала у том послу ,боље девастирај све као и до сада.Туга и јад.Позззз из Аугсбурга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.04.2022 19:16

И ми смо постили на кромпир и пасуљ. Није било сваки дан рибе. Умјесто рибу попару добро посоли и зали водом.

ОДГОВОРИТЕ