"Не можете наоружавати терористе и надати се миру."

Министар унутрашњих послова Александар Вулин сматра да је слање оружја Албанцима на КиМ од стране Велике Британије непријатељски чин, јер не можете наоружавати терористе и надати се миру.

Србија 17.04.2022 | 12:22
"Не можете наоружавати терористе и надати се миру."

"Веома сам забринут", рекао је Вулин је за ТВ Пинк, упитан да прокоментарише информацију да је Британија послала оружје Аљбину Куртију.

"Ви дајете оружје терористима, дајете оружје за уништење терористима. Они немају војску. Шиптари немају војску, по Резолуцији 1244 једина оружана снага на Косову и Метохији је Кфор, нема друге, а ви правите некакву војску, ви их наоружавате, дајете им оклопна возила, противоклопне системе, дронове, правите обуке, чујем да неки иду на обуке за пилоте у Турску, Албанију", рекао је министар Вулин, пренео је МУП у саопштењу.

Истакао је да је читава филозофија Куртија да учинити зло Србији и Србима.

"Слушали смо Куртија када је говорио да тзв. Косово треба да постане део НАТО пакта. Процедуре да уђете у НАТО пакт су горе него да уђете у ЕУ, дакле нема никакве шансе да они то испуне и задовоље, ни краткорочно, ни средњорочно, ни дугорочно. Немају никакав капацитет да направе респектабилну војску, немају новац за то, немају људе. Шта ће вам онда Косово у НАТО пакту? Једино да их узмете да би испровоцирали Србију и да би онда, када Србија не може да не реагује, позвали НАТО пакт у помоћ и рекли - ми смо НАТО чланица, спасавајте нас од зле и грозне Србије која је крива за космички немир", рекап је Вулин.

Додао је да са нестрпљењем очекује шта ће председник Вучић рећи о томе.

"Знам да врло пажљиво прати ситуацију и да се, знајући њега, врло студиозно припрема и да ће бити одговоран какав јесте и да ће на најбољи начин изразити наш став. Наше службе раде свој посао и он располаже свим информацијама. Али ако ме питате за мој став, сматрам да је ово непријатељски чин. Не можете наоружавати терористе и надати се миру", поручио је министар Вулин.

(Тањуг)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

С неба па у ребра

17.04.2022 10:36

Господин Вулин поциње полако да ми се свидја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники

17.04.2022 11:37

Свидјао ти се Вулин или не рекао је праву ствар и мислим да тако и ради врло одговорно као министар. Само напред.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wанг

17.04.2022 12:03

»Кад је мачка на мишјој рупи, ни десет тисућа штакора не усуђују се изићи; кад тигар стражари на пријелазу преко ријеке, ни десет тисућа јелена је не може пријећи.«

ОДГОВОРИТЕ
Name

тетак

17.04.2022 12:13

Награда за гласање, ста ли.Зеле да Русију посвадјају са Србијом да је лаксе докрајце.Памет у главу.Лаксе им је да истопе тенкове, само ставе свога цовјека на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ракац

17.04.2022 12:31

Па не можемо ми да имамо све а други ништа ! Кад ја имам пиштољ а ти нож , нећеш ти са мном равноправно разговарати. Најбоље је да нисмо куповали оружје и да су те паре преусмјерене на нешто друго од чега би овај народ имао користи. Овако, неутрални а наоружавали се са свим сто можемо . Нигдје везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Ракац

24.04.2022 10:11

О цему ти то,свега ти?!

Name

Дијего

17.04.2022 12:48

Британци су исто овако, могли послати оружје Аргентинцима, да ослободе Фокландска Острва од Британске окупације !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њима

17.04.2022 12:51

није до мира,њима је рат,отимање,сила итд у крви.Они зиве од ратова и колонијалних отимања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

17.04.2022 13:38

Знао сам цим смо узели оне системе из русије нормално да це и други тразит орузје нема овде добра свуд около је нато а ми се наорузавамо ко да це нам то несто помоц ако одлуце да нас нападну, ако смо неутрални није нам требало јос орузја а те паре могле су отиц народу ил вратит несто дуга ми појма немамо колко смо и коме дузни

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зика

17.04.2022 13:54

А ти се наорузавас а други не смију

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

17.04.2022 18:10

Не смију се наорузавати, јер је то забрањено резолуцијом коју је усвојио Савјет Безбједности УН-а. Не могу имати ни војску а камоли орузје ако се постује медјународно право. Вази ли то право или не вази? Ако не вази онда ок, али онда не вази уопсте и ни за кога.

Name

Парове Вулине!

17.04.2022 15:17

Дабогда те у Канади тражили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх#Ицх

17.04.2022 15:30

И ова је та "неутралност" овог малог-политка, да не казем официјалне политике Србије, којом би Он да се забрани наорузавања сусједа а да Србија има то "ексклузивно право" преузето од "руског права" да они одредјују које самосталне Дрзаве смију да приступе ЕУ/НАТУ или које орузје да имају (док велике силе смију све да посједују а мале дрзаве би требале од њих да купују оно сто им се понуди) или коју врсту уредјена да посједују. Ако је се НЕУТРАЛНО засто се онда Србија оволико наорузава? И због цега? Нико одавле´ није заборавио 90сете а нити је слијеп да не види ста се у слободарској Украјини десава због агресије руске федерације на самосталну украјинску дрзаву која једноставно зели либералану демократију и право самоодлуцивања на ЕУ/НАТО (тко је тај који мозе да јој то забрани или одреди неки други правац?...осим украјинског народа који неце да буде под "руском цизмом" као ни милиони руса који немају деценијама другог избора јер је ДЈЛ умислило да је свемоцно...док се напокон не пробуде....за који мјесец) а овај мали-политко би било боље да се одмах пробуди и да нам висе памет не соли!, јер ратних игра овде висе нико не треба а нити зели. Карта за Кину му је вец спремна иако би Он и даље да ради за насу брацу и малог Путка попут ти овог насег камелеонца Додикица. Сретан пут и не окреци се Сине...јер овде те нико висе не треба...никада није нити требао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Госпдин глупан

17.04.2022 15:40

Цовјек са најглупљим изразом лица икад и највеца улизица икад! Цовјек без карактера и памети! Фуј!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзомба

18.04.2022 10:22

Бас тако,,прица о војсци а неспособан да би слузио војни рок.

Name

тетка

18.04.2022 10:00

Мислим да треба висе узети у обзир сјецење суме на граници и сами људи који зиве уз границу указују на то,засто је њима то битно , раде да оголе суме, и обратити везу турске и њих јер их сигурно уце на барјактарима.Нато не мозе да опрости себи срамоту да су Срби извукли тенкове неостецене.

ОДГОВОРИТЕ