"Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru."

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin smatra da je slanje oružja Albancima na КiM od strane Velike Britanije neprijateljski čin, jer ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru.

Srbija 17.04.2022 | 12:22
"Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru."

"Veoma sam zabrinut", rekao je Vulin je za TV Pink, upitan da prokomentariše informaciju da je Britanija poslala oružje Aljbinu Kurtiju.

"Vi dajete oružje teroristima, dajete oružje za uništenje teroristima. Oni nemaju vojsku. Šiptari nemaju vojsku, po Rezoluciji 1244 jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji je Kfor, nema druge, a vi pravite nekakvu vojsku, vi ih naoružavate, dajete im oklopna vozila, protivoklopne sisteme, dronove, pravite obuke, čujem da neki idu na obuke za pilote u Tursku, Albaniju", rekao je ministar Vulin, preneo je MUP u saopštenju.

Istakao je da je čitava filozofija Kurtija da učiniti zlo Srbiji i Srbima.

"Slušali smo Kurtija kada je govorio da tzv. Kosovo treba da postane deo NATO pakta. Procedure da uđete u NATO pakt su gore nego da uđete u EU, dakle nema nikakve šanse da oni to ispune i zadovolje, ni kratkoročno, ni srednjoročno, ni dugoročno. Nemaju nikakav kapacitet da naprave respektabilnu vojsku, nemaju novac za to, nemaju ljude. Šta će vam onda Kosovo u NATO paktu? Jedino da ih uzmete da bi isprovocirali Srbiju i da bi onda, kada Srbija ne može da ne reaguje, pozvali NATO pakt u pomoć i rekli - mi smo NATO članica, spasavajte nas od zle i grozne Srbije koja je kriva za kosmički nemir", rekap je Vulin.

Dodao je da sa nestrpljenjem očekuje šta će predsednik Vučić reći o tome.

"Znam da vrlo pažljivo prati situaciju i da se, znajući njega, vrlo studiozno priprema i da će biti odgovoran kakav jeste i da će na najbolji način izraziti naš stav. Naše službe rade svoj posao i on raspolaže svim informacijama. Ali ako me pitate za moj stav, smatram da je ovo neprijateljski čin. Ne možete naoružavati teroriste i nadati se miru", poručio je ministar Vulin.

(Tanjug)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

S neba pa u rebra

17.04.2022 10:36

Gospodin Vulin pocinje polako da mi se svidja.

ODGOVORITE
Name

Niki

17.04.2022 11:37

Svidjao ti se Vulin ili ne rekao je pravu stvar i mislim da tako i radi vrlo odgovorno kao ministar. Samo napred.

ODGOVORITE
Name

Wang

17.04.2022 12:03

»Kad je mačka na mišjoj rupi, ni deset tisuća štakora ne usuđuju se izići; kad tigar stražari na prijelazu preko rijeke, ni deset tisuća jelena je ne može prijeći.«

ODGOVORITE
Name

tetak

17.04.2022 12:13

Nagrada za glasanje, sta li.Zele da Rusiju posvadjaju sa Srbijom da je lakse dokrajce.Pamet u glavu.Lakse im je da istope tenkove, samo stave svoga covjeka na vlast.

ODGOVORITE
Name

Rakac

17.04.2022 12:31

Pa ne možemo mi da imamo sve a drugi ništa ! Kad ja imam pištolj a ti nož , nećeš ti sa mnom ravnopravno razgovarati. Najbolje je da nismo kupovali oružje i da su te pare preusmjerene na nešto drugo od čega bi ovaj narod imao koristi. Ovako, neutralni a naoružavali se sa svim sto možemo . Nigdje veze.

ODGOVORITE
Name

Alo Rakac

24.04.2022 10:11

O cemu ti to,svega ti?!

Name

Dijego

17.04.2022 12:48

Britanci su isto ovako, mogli poslati oružje Argentincima, da oslobode Foklandska Ostrva od Britanske okupacije !

ODGOVORITE
Name

Njima

17.04.2022 12:51

nije do mira,njima je rat,otimanje,sila itd u krvi.Oni zive od ratova i kolonijalnih otimanja.

ODGOVORITE
Name

Slobodan

17.04.2022 13:38

Znao sam cim smo uzeli one sisteme iz rusije normalno da ce i drugi trazit oruzje nema ovde dobra svud okolo je nato a mi se naoruzavamo ko da ce nam to nesto pomoc ako odluce da nas napadnu, ako smo neutralni nije nam trebalo jos oruzja a te pare mogle su otic narodu il vratit nesto duga mi pojma nemamo kolko smo i kome duzni

ODGOVORITE
Name

Zika

17.04.2022 13:54

A ti se naoruzavas a drugi ne smiju

ODGOVORITE
Name

???

17.04.2022 18:10

Ne smiju se naoruzavati, jer je to zabranjeno rezolucijom koju je usvojio Savjet Bezbjednosti UN-a. Ne mogu imati ni vojsku a kamoli oruzje ako se postuje medjunarodno pravo. Vazi li to pravo ili ne vazi? Ako ne vazi onda ok, ali onda ne vazi uopste i ni za koga.

Name

Parove Vuline!

17.04.2022 15:17

Dabogda te u Kanadi tražili!

ODGOVORITE
Name

Ich#Ich

17.04.2022 15:30

I ova je ta "neutralnost" ovog malog-politka, da ne kazem oficijalne politike Srbije, kojom bi On da se zabrani naoruzavanja susjeda a da Srbija ima to "ekskluzivno pravo" preuzeto od "ruskog prava" da oni odredjuju koje samostalne Drzave smiju da pristupe EU/NATU ili koje oruzje da imaju (dok velike sile smiju sve da posjeduju a male drzave bi trebale od njih da kupuju ono sto im se ponudi) ili koju vrstu uredjena da posjeduju. Ako je se NEUTRALNO zasto se onda Srbija ovoliko naoruzava? I zbog cega? Niko odavle´ nije zaboravio 90sete a niti je slijep da ne vidi sta se u slobodarskoj Ukrajini desava zbog agresije ruske federacije na samostalnu ukrajinsku drzavu koja jednostavno zeli liberalanu demokratiju i pravo samoodlucivanja na EU/NATO (tko je taj koji moze da joj to zabrani ili odredi neki drugi pravac?...osim ukrajinskog naroda koji nece da bude pod "ruskom cizmom" kao ni milioni rusa koji nemaju decenijama drugog izbora jer je DJL umislilo da je svemocno...dok se napokon ne probude....za koji mjesec) a ovaj mali-politko bi bilo bolje da se odmah probudi i da nam vise pamet ne soli!, jer ratnih igra ovde vise niko ne treba a niti zeli. Karta za Kinu mu je vec spremna iako bi On i dalje da radi za nasu bracu i malog Putka poput ti ovog naseg kameleonca Dodikica. Sretan put i ne okreci se Sine...jer ovde te niko vise ne treba...nikada nije niti trebao.

ODGOVORITE
Name

Gospdin glupan

17.04.2022 15:40

Covjek sa najglupljim izrazom lica ikad i najveca ulizica ikad! Covjek bez karaktera i pameti! Fuj!!!

ODGOVORITE
Name

Dzomba

18.04.2022 10:22

Bas tako,,prica o vojsci a nesposoban da bi sluzio vojni rok.

Name

tetka

18.04.2022 10:00

Mislim da treba vise uzeti u obzir sjecenje sume na granici i sami ljudi koji zive uz granicu ukazuju na to,zasto je njima to bitno , rade da ogole sume, i obratiti vezu turske i njih jer ih sigurno uce na barjaktarima.Nato ne moze da oprosti sebi sramotu da su Srbi izvukli tenkove neostecene.

ODGOVORITE