Акција Берлина: Јачање хемијског оружја у Украјини

Немачка је дуги низ година, поред САД, спроводила интензивне војно-биолошке активности на територији Украјине и због тога Берлин има више мотива да активније од других у ЕУ покушава да Русији припише планове за примену забрањеног оружја у Украјини, изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Свијет 16.04.2022 | 12:33
Акција Берлина: Јачање хемијског оружја у Украјини

Захарова је у интервјуу за Раша тудеј (РТ) позвала немачке званичнике да престану да шире лажне информације о наводним намерама Русије да у Украјини примени забрањено оружје, истакавши да такве изјаве могу само да подстакну неонацистичке украјинске батаљоне на језиве провокације.

У том случају морална одговорност за трагичне последице пада и на Берлин, упозорила је Захарова.

Према њеним речима, током специјалне војне операције у Украјине Оружане снаге Русије дошле су у посед докумената који делимично разоткривају војно-биолошки програм који су САД реализовале у Украјини.

У оквиру тог програма вршена су испитивања опасних патогена, потенцијалних агенаса биолошког оружја који имају природно жариште како у Украјини тако и у Русији, као и начина за њихово ширење.

(Тањуг)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Милојко

16.04.2022 11:10

Ова се заиста не сали! Нису у стању Украјину да "ослободе" па пријете цијелом Свијету, као да би Свијет "сутио" на њихову АБХ евентуалну употребу. Све јој сада смета и толико кукају сто тај другацији и демократски Свијет све висе саље орузје храбрим Украјинцима и не препуста их гололаглаве до зуба "најацој" војној сили. Све ми се цини да се Бацуска и превисе прерацунао и да га сваки дан све висе забрињава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милојко

16.04.2022 12:16

Е мој луди Милојко,не контас ти јос увијек ништа...

Name

Дијагноза

16.04.2022 12:45

Погледаш ли Ти понекад шта остаје иза руске офанзиве. О чијој и каквој побједи Ти и теби слични причате?

Name

Ре Ре Милојко

16.04.2022 13:57

А ти као да контас а сутра би паковао кофере и на Запад а волис мајку Русију.

Name

Вама висе

16.04.2022 11:10

Нико, вец дуго, не вјерује. Како би оно, не ми не зелимо напасти Украјину, то је само војна вјезба. И гле, стварно, изводе само "спец. војну операција". Само сте помјерили напад, умјесто 16.2. на 24.2. Тако и ово, ако је Запад несто открио ста ви спремате, тако це и бити, дзаба вам демантовати, знаци није питање дали це бити, него када.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

16.04.2022 11:11

По тексту припремају терен обмањујуци лазима и подбацујуци другима кукавицко јаје. Сад се мозе и оцекивати од Русије да це употребљавати хемиско биолошке отрове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократа

16.04.2022 11:35

Свијет ће видјети какве циљеве су имали НАТО силедзије и Европске Фукаре. Биолошке лабораторије у Украјини су имали за циљ да се произведе отро за масовно уништење ЧОВЕЧАНСТВА. Није случајно што су те лабораторије баш уз Руске границе покренуте. Пошто је Путин увидео ове планове и покренуо специјалну операцију, мислим да ови планови НАТО силедзија и Европски Фукара неће успети. Братски поздрав….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуковник

16.04.2022 11:38

Ста прицате глупости да це руси употребити хемијско орузје нису луди ту има руса нису само украјинци па мислите да це по својима ударити.САД је тамо платио експерименте у лабораторијама то је истина а мозда су и нијемци умијесани њих брига не зиве ту њихови дрзављани па могу тестирати ста хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре пуковник

16.04.2022 14:08

Па зар ти треба доказ када гледас слике порусеног града до темеља је ли то гранате заобилазе те русе украјинце које спомињес .

Name

Зелени

16.04.2022 11:42

Мисле да цури руски гас за стањцани дјабе, да их руси и украјинци издрзавају хране док их лаганице подло униставају као народ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ериц

16.04.2022 13:11

Слажем се, Европа зиви од Русије и Украјине ту нема разлике. Али сада су бацили кост мењу њих и проблеми не престају. Јос увлаце ФЛ и СW у Нато да врсе јос веци пристисак на русе. Оцигледно је да су наивни украјинци топовско месо. Туга.

Name

Хе Хе

16.04.2022 14:16

Јавно мјење на западу, огуглало је на рационално размишљање," гутају све што им се сервира ", слијепо вјерују својим медијима ! Ако се само сјетимо Рахметли Садама Хусејна, шта су све говорили и писали за њега, а он није имао ни сузавац !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Управо тако

16.04.2022 19:53

То је најбољи примјер колико лазу јавност. О Садаму су писали све и свашта и ево Ирачани сада воле Русе јер су схватили шта им је урадјено.