Akcija Berlina: Jačanje hemijskog oružja u Ukrajini

Nemačka je dugi niz godina, pored SAD, sprovodila intenzivne vojno-biološke aktivnosti na teritoriji Ukrajine i zbog toga Berlin ima više motiva da aktivnije od drugih u EU pokušava da Rusiji pripiše planove za primenu zabranjenog oružja u Ukrajini, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Svijet 16.04.2022 | 12:33
Akcija Berlina: Jačanje hemijskog oružja u Ukrajini

Zaharova je u intervjuu za Raša tudej (RT) pozvala nemačke zvaničnike da prestanu da šire lažne informacije o navodnim namerama Rusije da u Ukrajini primeni zabranjeno oružje, istakavši da takve izjave mogu samo da podstaknu neonacističke ukrajinske bataljone na jezive provokacije.

U tom slučaju moralna odgovornost za tragične posledice pada i na Berlin, upozorila je Zaharova.

Prema njenim rečima, tokom specijalne vojne operacije u Ukrajine Oružane snage Rusije došle su u posed dokumenata koji delimično razotkrivaju vojno-biološki program koji su SAD realizovale u Ukrajini.

U okviru tog programa vršena su ispitivanja opasnih patogena, potencijalnih agenasa biološkog oružja koji imaju prirodno žarište kako u Ukrajini tako i u Rusiji, kao i načina za njihovo širenje.

(Tanjug)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Milojko

16.04.2022 11:10

Ova se zaista ne sali! Nisu u stanju Ukrajinu da "oslobode" pa prijete cijelom Svijetu, kao da bi Svijet "sutio" na njihovu ABH eventualnu upotrebu. Sve joj sada smeta i toliko kukaju sto taj drugaciji i demokratski Svijet sve vise salje oruzje hrabrim Ukrajincima i ne prepusta ih gololaglave do zuba "najacoj" vojnoj sili. Sve mi se cini da se Bacuska i previse preracunao i da ga svaki dan sve vise zabrinjava.

ODGOVORITE
Name

Re Milojko

16.04.2022 12:16

E moj ludi Milojko,ne kontas ti jos uvijek ništa...

Name

Dijagnoza

16.04.2022 12:45

Pogledaš li Ti ponekad šta ostaje iza ruske ofanzive. O čijoj i kakvoj pobjedi Ti i tebi slični pričate?

Name

Re Re Milojko

16.04.2022 13:57

A ti kao da kontas a sutra bi pakovao kofere i na Zapad a volis majku Rusiju.

Name

Vama vise

16.04.2022 11:10

Niko, vec dugo, ne vjeruje. Kako bi ono, ne mi ne zelimo napasti Ukrajinu, to je samo vojna vjezba. I gle, stvarno, izvode samo "spec. vojnu operacija". Samo ste pomjerili napad, umjesto 16.2. na 24.2. Tako i ovo, ako je Zapad nesto otkrio sta vi spremate, tako ce i biti, dzaba vam demantovati, znaci nije pitanje dali ce biti, nego kada.

ODGOVORITE
Name

Dare

16.04.2022 11:11

Po tekstu pripremaju teren obmanjujuci lazima i podbacujuci drugima kukavicko jaje. Sad se moze i ocekivati od Rusije da ce upotrebljavati hemisko biološke otrove.

ODGOVORITE
Name

Demokrata

16.04.2022 11:35

Svijet će vidjeti kakve ciljeve su imali NATO siledzije i Evropske Fukare. Biološke laboratorije u Ukrajini su imali za cilj da se proizvede otro za masovno uništenje ČOVEČANSTVA. Nije slučajno što su te laboratorije baš uz Ruske granice pokrenute. Pošto je Putin uvideo ove planove i pokrenuo specijalnu operaciju, mislim da ovi planovi NATO siledzija i Evropski Fukara neće uspeti. Bratski pozdrav….

ODGOVORITE
Name

Pukovnik

16.04.2022 11:38

Sta pricate gluposti da ce rusi upotrebiti hemijsko oruzje nisu ludi tu ima rusa nisu samo ukrajinci pa mislite da ce po svojima udariti.SAD je tamo platio eksperimente u laboratorijama to je istina a mozda su i nijemci umijesani njih briga ne zive tu njihovi drzavljani pa mogu testirati sta hoce

ODGOVORITE
Name

re pukovnik

16.04.2022 14:08

Pa zar ti treba dokaz kada gledas slike porusenog grada do temelja je li to granate zaobilaze te ruse ukrajince koje spominjes .

Name

Zeleni

16.04.2022 11:42

Misle da curi ruski gas za stanjcani djabe, da ih rusi i ukrajinci izdrzavaju hrane dok ih laganice podlo unistavaju kao narod...

ODGOVORITE
Name

Eric

16.04.2022 13:11

Slažem se, Evropa zivi od Rusije i Ukrajine tu nema razlike. Ali sada su bacili kost menju njih i problemi ne prestaju. Jos uvlace FL i SW u Nato da vrse jos veci pristisak na ruse. Ocigledno je da su naivni ukrajinci topovsko meso. Tuga.

Name

He He

16.04.2022 14:16

Javno mjenje na zapadu, oguglalo je na racionalno razmišljanje," gutaju sve što im se servira ", slijepo vjeruju svojim medijima ! Ako se samo sjetimo Rahmetli Sadama Husejna, šta su sve govorili i pisali za njega, a on nije imao ni suzavac !

ODGOVORITE
Name

Upravo tako

16.04.2022 19:53

To je najbolji primjer koliko lazu javnost. O Sadamu su pisali sve i svašta i evo Iračani sada vole Ruse jer su shvatili šta im je uradjeno.