Лавице крећу у борбу за титулу првака БиХ

Само дан након продужетка уговора са три играчице и планирања наредне премијерлигашке сезоне, спортска срећа се окренула у корист кошаркашица КК „Лавови“ Брчко. Наиме, оне су у петак у Тузли побједом над екипом „Јединство Џенеx“ и бољом кош разликом од екипа Челик и Леотар 03, који је изгубио у Бањалуци од кошаркашица Феникса, оствариле пласман у завршницу Премијер лиге БиХ и избориле плаy - офф за шампиона Босне и Херцеговине.

Република Српска 16.04.2022 | 09:09
Лавице крећу у борбу за титулу првака БиХ

Лавице су на гостујућем терену оствариле убједљиву побједу против Тузланки савладавши их са 54 коша разлике:

ЈЕДИНСТВО ЏЕНЕX 38
 ЛАВОВИ 92
(13:23, 8:20, 6:28, 11:21)

„Ово је огроман успјех, прва сезона у Премијер лиги Босне и Херцеговине за наше Лавице крунисана је пласманом у доигравање за првака Босне и Херцеговине. Честитам дјевојкама и тренерима на одличном учинку за новајлије у Премијер лиги. Увјерен сам да ће дјевојке и у полуфиналној серији против Орлова пужити свој максимум. Оно што је сигурно јесте чињеница да ће публика и у Бања Луци и у Брчком уживати у врхунској кошарци“, истакао је Бошко Вукадиновић, предсједник клуба. 

Најефикасније у екипи КК „Лавови“ Брчко биле су управо дјевојке које су јуче продужиле сарадњу са Лавовима  - Ива Каришик са 20 поена, Инес Бабић са 16 и Мирела Халиловић са 15 поена. Само поен мање, односно 14, остварила је капитен Милица Ђокић. Сјајан учинак остварила је и Јелена Лазаревић са шест поена и чак 20 скокова! 

„Иако је екипа Јединства била у ослабљеном саставу, наше дјевојке су биле посебно мотивисане и мало је недостајало да и у овој утакмици, као и у прошлој, дођемо до стотог коша. Дошло је до промјене планова, и то у нашу корист и спремни смо за нови изазов који нам слиједи врло брзо“, каже тренер Александар Ближњаковић. 

Лавице већ у сриједу 20. априла играју прву утакмицу полуфиналне серије плаy-офф-а на гостујућем терену код актуленог шампиона, екипе Орлова у Бањалуци, која у узвратну посјету долази у суботу 23. априла. Полуфинална серија се игра на два добијена меча, а финална на три добијене утакмице. Други полуфинални пар доигравања чине екипе Плаy Офф из Сарајева и РМУ Бановићи из Бановића. 

„Позивамо нашу публику да нас подржи и буде шести играч на терену у утакмицама које нам предстоје“, поручују из КК „Лавови“ Брчко. 

(БН) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

трагац

16.04.2022 20:15

Брчанке моје, браво цуре.

ОДГОВОРИТЕ