Lavice kreću u borbu za titulu prvaka BiH

Samo dan nakon produžetka ugovora sa tri igračice i planiranja naredne premijerligaške sezone, sportska sreća se okrenula u korist košarkašica KK „Lavovi“ Brčko. Naime, one su u petak u Tuzli pobjedom nad ekipom „Jedinstvo Dženex“ i boljom koš razlikom od ekipa Čelik i Leotar 03, koji je izgubio u Banjaluci od košarkašica Feniksa, ostvarile plasman u završnicu Premijer lige BiH i izborile play - off za šampiona Bosne i Hercegovine.

Republika Srpska 16.04.2022 | 09:09
Lavice kreću u borbu za titulu prvaka BiH

Lavice su na gostujućem terenu ostvarile ubjedljivu pobjedu protiv Tuzlanki savladavši ih sa 54 koša razlike:

JEDINSTVO DŽENEX 38
 LAVOVI 92
(13:23, 8:20, 6:28, 11:21)

„Ovo je ogroman uspjeh, prva sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za naše Lavice krunisana je plasmanom u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. Čestitam djevojkama i trenerima na odličnom učinku za novajlije u Premijer ligi. Uvjeren sam da će djevojke i u polufinalnoj seriji protiv Orlova pužiti svoj maksimum. Ono što je sigurno jeste činjenica da će publika i u Banja Luci i u Brčkom uživati u vrhunskoj košarci“, istakao je Boško Vukadinović, predsjednik kluba. 

Najefikasnije u ekipi KK „Lavovi“ Brčko bile su upravo djevojke koje su juče produžile saradnju sa Lavovima  - Iva Karišik sa 20 poena, Ines Babić sa 16 i Mirela Halilović sa 15 poena. Samo poen manje, odnosno 14, ostvarila je kapiten Milica Đokić. Sjajan učinak ostvarila je i Jelena Lazarević sa šest poena i čak 20 skokova! 

„Iako je ekipa Jedinstva bila u oslabljenom sastavu, naše djevojke su bile posebno motivisane i malo je nedostajalo da i u ovoj utakmici, kao i u prošloj, dođemo do stotog koša. Došlo je do promjene planova, i to u našu korist i spremni smo za novi izazov koji nam slijedi vrlo brzo“, kaže trener Aleksandar Bližnjaković. 

Lavice već u srijedu 20. aprila igraju prvu utakmicu polufinalne serije play-off-a na gostujućem terenu kod aktulenog šampiona, ekipe Orlova u Banjaluci, koja u uzvratnu posjetu dolazi u subotu 23. aprila. Polufinalna serija se igra na dva dobijena meča, a finalna na tri dobijene utakmice. Drugi polufinalni par doigravanja čine ekipe Play Off iz Sarajeva i RMU Banovići iz Banovića. 

„Pozivamo našu publiku da nas podrži i bude šesti igrač na terenu u utakmicama koje nam predstoje“, poručuju iz KK „Lavovi“ Brčko. 

(BN) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tragac

16.04.2022 20:15

Brčanke moje, bravo cure.

ODGOVORITE