Шарић саслушан у вили на Дедињу, огласио се и МУП

Припадници МУП у марици извели су Дарка Шарића из његове виле Дредињу.

Србија 14.04.2022 | 18:58
Шарић саслушан у вили на Дедињу, огласио се и МУП

Марица, са укљученом ротацијом, око 18.30 сати приближила се улазу у кућу, док је други полицијски џип био уз њу.

Полицијска колона у којој је више од пет возила се потом од куће удаљила уз ротације и сирене, и упутила ка СБПОК.

Екипа хитне помоћи раније данас, око 17 сати, ушла је у вилу Дарка Шарића на Дедињу у Улици Баје Пивљанина, преносе медији.

Министарство унутрашњих послова Србије огласило се поводом хапшења Дарка Шарића.

У саопштењу МУП-а наводи се да је осим Шарића ухапшено још 5 особа, које се сумњиче да су чланови организоване криминалне групе.

Чланови ове криминалне групе деловали су на територији Републике Србије, Европе и Јужне Америке. За осталим члановима се интензивно трага. Ухапшени су у међународној акцији координираној од стране Еуропола и Евроџаста.

Они се терете да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, изазивање опште опасности и злоупотреба службеног положаја.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Јаке полицијске снаге блокирале су улицу у којој се налази вила Дарка Шарића.

Новости преносе да се Дарко Шарић доводи се у везу са организацијом убиства припадника шкаљарског клана Алена Кожара и Дамира Хоџића на Крфу.

Шарић је све послове обављао са пет телефона, од чега су два била сателитска, и скај апликације, и то још у време док је био у притвору. Са скај платформе је скинута цела комуникација, и према незваничним сазнањима, реч је о организовању неких убистава на територији Србије и Црне Горе.

Поред Шарића у Београду је данас ухапшен и Урош Мишић, навијач Црвене звезде, како преносе "Новости". Додају да је његово хапшење повезано са хапшењем Дарка Шарића. Поред њега ухапшен је и Шарићев адвокат, Дејан Лазаревић, који је правни заступник и Вељка Беливука, али и Марка Миљковића. Медији наводе и да су ухапшени припадници МУП-а, као и судија Апелационог суда. Међу ухапшенима нашли су се и Данило Одовић и Душко Мирковић.

(Б92  Фото: ТАЊУГ/ ЗОРАН ЗЕСТИЦ/ бг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цова

14.04.2022 17:18

Има вилу...опа бато...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђ. Б. за Чова

15.04.2022 05:42

Па и наш "Баја" има вилу на Дедињу, али њега чувају специјалне јединице са оклопним возилима. Надам се још кратко вријеме. Доћи ће вријеме да врати кока шта је позобала.

Name

Борац

14.04.2022 17:27

Ови сви криминалци имају виле на Дедињу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

14.04.2022 18:43

Навијач, јел то неко занимање? Такви навијачи се разумију у фудбал као у астрономију. Криминалац до криминалца. Тај је нанио полицајцу тешке повреде упаљеном бакљом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир

15.04.2022 05:04

А Додиг?? Све те са вилама треба похапсити! Немозе поштен зарадити вилу.

ОДГОВОРИТЕ