Šarić saslušan u vili na Dedinju, oglasio se i MUP

Pripadnici MUP u marici izveli su Darka Šarića iz njegove vile Dredinju.

Srbija 14.04.2022 | 18:58
Šarić saslušan u vili na Dedinju, oglasio se i MUP

Marica, sa uključenom rotacijom, oko 18.30 sati približila se ulazu u kuću, dok je drugi policijski džip bio uz nju.

Policijska kolona u kojoj je više od pet vozila se potom od kuće udaljila uz rotacije i sirene, i uputila ka SBPOK.

Ekipa hitne pomoći ranije danas, oko 17 sati, ušla je u vilu Darka Šarića na Dedinju u Ulici Baje Pivljanina, prenose mediji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije oglasilo se povodom hapšenja Darka Šarića.

U saopštenju MUP-a navodi se da je osim Šarića uhapšeno još 5 osoba, koje se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe.

Članovi ove kriminalne grupe delovali su na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike. Za ostalim članovima se intenzivno traga. Uhapšeni su u međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Evrodžasta.

Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Jake policijske snage blokirale su ulicu u kojoj se nalazi vila Darka Šarića.

Novosti prenose da se Darko Šarić dovodi se u vezu sa organizacijom ubistva pripadnika škaljarskog klana Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu.

Šarić je sve poslove obavljao sa pet telefona, od čega su dva bila satelitska, i skaj aplikacije, i to još u vreme dok je bio u pritvoru. Sa skaj platforme je skinuta cela komunikacija, i prema nezvaničnim saznanjima, reč je o organizovanju nekih ubistava na teritoriji Srbije i Crne Gore.

Pored Šarića u Beogradu je danas uhapšen i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde, kako prenose "Novosti". Dodaju da je njegovo hapšenje povezano sa hapšenjem Darka Šarića. Pored njega uhapšen je i Šarićev advokat, Dejan Lazarević, koji je pravni zastupnik i Veljka Belivuka, ali i Marka Miljkovića. Mediji navode i da su uhapšeni pripadnici MUP-a, kao i sudija Apelacionog suda. Među uhapšenima našli su se i Danilo Odović i Duško Mirković.

(B92  Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Cova

14.04.2022 17:18

Ima vilu...opa bato...

ODGOVORITE
Name

Đ. B. za Čova

15.04.2022 05:42

Pa i naš "Baja" ima vilu na Dedinju, ali njega čuvaju specijalne jedinice sa oklopnim vozilima. Nadam se još kratko vrijeme. Doći će vrijeme da vrati koka šta je pozobala.

Name

Borac

14.04.2022 17:27

Ovi svi kriminalci imaju vile na Dedinju.

ODGOVORITE
Name

MD

14.04.2022 18:43

Navijač, jel to neko zanimanje? Takvi navijači se razumiju u fudbal kao u astronomiju. Kriminalac do kriminalca. Taj je nanio policajcu teške povrede upaljenom bakljom.

ODGOVORITE
Name

Mir

15.04.2022 05:04

A Dodig?? Sve te sa vilama treba pohapsiti! Nemoze pošten zaraditi vilu.

ODGOVORITE