Скупштина мора расправљати о градској топлани

- Не треба никоме посебно објашњавати колико је Топлана важна за овај град и зато је начин гласања скупштинске већине додатно неодговоран . казао Петровић

Република Српска 14.04.2022 | 13:31
Скупштина мора расправљати о градској топлани

Након неуврштавања у дневни ред 12. сједнице градске скупштине Бијељине приједлога одлуке о одобравању новчаних средстава за ЈП „Градска топлана“, чиме је ово предузеће доведено у опасност да оде у стечај, а запослени на улицу, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је најавио да ће већ данас тражити сазивање ванредне сједнице скупштине на којој ће се расправљати о стању у овом јавном предузећу.

„Не треба никоме посебно објашњавати колико је Топлана важна за овај град и зато је начин гласања скупштинске већине додатно неодговоран. Циљ нам је да јавна предузећа извучемо из проблема, а не да их терамо у стечај и зато ћемо тражити ванредну сједницу, како би покушали да спасимо сљедећу грејну сезону, а да радници не заврше на улици“, истакао је градоначелник Петровић.

Петровић припада СДС, а скупштинску већину у Бијељини чине одборници странака окупљених око СНСД-а.

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

питање

14.04.2022 12:10

Докле ће грађани спашавати уништене фирме ? Водовод, Топлана.... ми уредно измирујемо своје обавезе према пропалим фирмама и онда опет да их преко наших леђа вадимо из дубиозе. Стварно нема смисла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.04.2022 13:05

Подрска за Љубису

Name

Истина

14.04.2022 17:46

Ало никог небраним али ме интересује у цим је надлезности топлана и водовод пропали ци је директор и ко управља са тим фирмама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Давор

14.04.2022 17:52

Ако опстина немозе да извуце те фирме предај у дрзавно власниство па нек они крпе дугове и врацају кредите

ОДГОВОРИТЕ