Skupština mora raspravljati o gradskoj toplani

- Ne treba nikome posebno objašnjavati koliko je Toplana važna za ovaj grad i zato je način glasanja skupštinske većine dodatno neodgovoran . kazao Petrović

Republika Srpska 14.04.2022 | 13:31
Skupština mora raspravljati o gradskoj toplani

Nakon neuvrštavanja u dnevni red 12. sjednice gradske skupštine Bijeljine prijedloga odluke o odobravanju novčanih sredstava za JP „Gradska toplana“, čime je ovo preduzeće dovedeno u opasnost da ode u stečaj, a zaposleni na ulicu, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je najavio da će već danas tražiti sazivanje vanredne sjednice skupštine na kojoj će se raspravljati o stanju u ovom javnom preduzeću.

„Ne treba nikome posebno objašnjavati koliko je Toplana važna za ovaj grad i zato je način glasanja skupštinske većine dodatno neodgovoran. Cilj nam je da javna preduzeća izvučemo iz problema, a ne da ih teramo u stečaj i zato ćemo tražiti vanrednu sjednicu, kako bi pokušali da spasimo sljedeću grejnu sezonu, a da radnici ne završe na ulici“, istakao je gradonačelnik Petrović.

Petrović pripada SDS, a skupštinsku većinu u Bijeljini čine odbornici stranaka okupljenih oko SNSD-a.

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

pitanje

14.04.2022 12:10

Dokle će građani spašavati uništene firme ? Vodovod, Toplana.... mi uredno izmirujemo svoje obaveze prema propalim firmama i onda opet da ih preko naših leđa vadimo iz dubioze. Stvarno nema smisla.

ODGOVORITE
Name

Mile

14.04.2022 13:05

Podrska za Ljubisu

Name

Istina

14.04.2022 17:46

Alo nikog nebranim ali me interesuje u cim je nadleznosti toplana i vodovod propali ci je direktor i ko upravlja sa tim firmama.

ODGOVORITE
Name

Davor

14.04.2022 17:52

Ako opstina nemoze da izvuce te firme predaj u drzavno vlasnistvo pa nek oni krpe dugove i vracaju kredite

ODGOVORITE