СНСД организује матурску журку, траже податке младих!?

Уз позив на журку пише да је улаз могућ само уз попуњену позивницу. Питања која се постављају младима су: датум и година рођења, број телефона, е маил као и даљни планови за будућност.

Република Српска 14.04.2022 | 09:59
СНСД организује матурску журку, траже податке младих!?

Матуранте Гимназије у Бањалуци на школским клупама дочекала позивница на прву матурску журку на којој ће наступати пјевачица Милица Павловић. Журка се одржава у мултимедијалној сали у кругу Чајевца.

Уз позив на журку пише да је улаз могућ само уз попуњену позивницу. Питања која се постављају младима су: датум и година рођења, број телефона, е маил као и даљни планови за будућност.

Уз избор извођача родитељима је проблематично што се од младих без објашњења траже лични подаци.

Организатор је како се може закључити из објава на друштвеним мрежама партија СНСД, јер се о овој теми огласила и Горица Додик, кћерка Милорада Додика. Она је тwиттеру написала: „не могу вјеровати да некоме овако нешто пада на памет. Када већ организујете концерт да се та дјеца проведу, чему захтјев за њихове личне податке, без обзира што припадам овој странци мени је као родитељу ово неприхватљиво".

Многи родитељи су огорчени овим позивом који је дочекао младе у школи.

Мајка једног матуранта у Гимназији је глумица Миљка Брђанин. Што се тиче самог наступа она сматра да је субјективна ствар да ли је он примјерен младима, иако она лично сматра да није примјерен.

„Друштво мора имати одговорност када се одређени садржај нуди младима, али и када им се нешто сугерише или поклања. Син ми је показао и рекао за овај догађај, а самим тим је и показао однос према њему. Оно што је још проблематично у цијелој овој ситуацији, јесте тражење личних података приликом уласка на концерт. Млади људу нису још увијек потпуно свјесни које су могућности манипулације и злоупотребе личних података и ми као друштво требамо их упозорити на то“, рекла је Миљка за БУКУ.

Додала је да је проблематично што су се карте дијелиле у школи, а не испред школе или на неком тргу. Због чега је то урађено унутар школе Миљка каже да не зна и не жели ни да нагађа.

„Младима се треба понудити прогресивнији и квалитетнији садржај. А посебно бих издвојила Седмицу умјетности која се управо дешава у Гимназији“, рекла је Миљка.

На питање због чега се траже лични подаци младих Миљка каже да јој прво на памет пада врбовање за странку иако то није једини начин злоупотребе личних података. Наша саговорница додаје да на неки начин све ово и није превелико изненађење, јер смо ту гдје смо, али морамо да реагујемо.

Мајка још једног матуранта је и Драгана Пурковић Мацан, деканеса Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

„У овој понуди матурантима сматрам прије свега да није примјерено то што им се траже лични податци и пласира им се шунд као садржај 'матурске журке' како је неко то назвао. Ко је организатор журке ми то као ни матуранти не знамо, њих су те позивнице сачекале на клупама. Моје мишљење је да је овај начин недопустив, а на сву срећу мој син а и његове колегинице и колеге из гимназије не прихватају овакве садржаје и веома су разочарани што их неко третира на тај начин“, рекла је за БУКУ Драгана Пурковић Мацан.

Алтернатива овом садржају је управо оно што Гимназија као школа званично организује, а то је Седмица умјетности која је управо у току.

„Скоро су имали акцију добровољног давања крви у којој су учествовали и многи други садржаји које та школа нуди својим ученицима. Уколико је неко хтио да поклони матурантима неки садржај мислим да је то требало да буде нешто на већем умјетничком нивоу и уз пристанак родитеље“, истиче наша саговорница. Додаје да ми, без обзира на суноврат друштва у којем живимо, морамо бити одговорни и не прихватати такве ствари те давати на тај начин и лични примјер младим генерацијама.

Из Министарства просвјете и културе Републике Српске рекли су нам да су школе самостална правна лица, у складу са Законом о средњем образовању и васпитању, а директор је одговоран за законитост рада и за успјешно обављање дјелатности школе.

„На основу разговора са директором ЈУ Гимназија Бања Лука добили смо информације да школа не организује наведену активност, те да није упозната са ваннаставним активностима ученика које се одвијају ван просторија школе. Управа школе не утиче на активности ученика по завршетку васпитно – образовног процеса“, рекли су за БУКУ из Министарства.

Разговарали смо и са помоћницом директора бањалучке Гимназије која нам је кратко рекла да није упозната са овим позивницама иако су те исте позивнице дочекале ученике на школским клупама. Разговарали смо и са неким професорима из ове школе који такође нису упознати са овим позивницама. Из наведеног може се закључити да било ко може ући у просторије школе, позвати ђаке ко зна гдје и тражити од њих личне податке.

(Бука)

Коментари / 44

Оставите коментар
Name

мислим

14.04.2022 08:16

Ако је омладина толико глупа и невиди сав криминал СНСД-а е па нека буду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Солун

14.04.2022 08:24

Инвалиди по улицама штрајкују данима али се има за Милицу...Ким је смијешан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тја

14.04.2022 08:25

Заборавили сте матичне бројеве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

051

14.04.2022 09:28

Требају им подаци да њима манипулису на изборима. Хајде родитељи, показите снагу и одлуцност, супротставите се црвеној банди за добробит васе дјеце. Као Сјеверна Кореја, сви се праве блесаби у сколи, нико не смије да проговори откуд позивнице на клупама.

Name

Ре

14.04.2022 10:36

Одма би ти гласови стигли постом. Тако је радила и лујка из Добоја.

Name

Тр

14.04.2022 08:28

Ако има ко онај клип са њихове журке некапостави, па нека родитељи те дјеце виде какав је разврат на тим окупљањима

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИнхаузен

14.04.2022 08:30

Заустављајте ово народе и родитељи под један ..не дозволите да вам од дјеце праве увлакаце и проститутке за сендвиц и посао у јавној слузби . Не одгајајте муве , идите до сколе и устаните против овога накарадног система сто нам трује и убија дјецу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Средо

14.04.2022 08:30

Која уцјена омладине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

14.04.2022 08:32

Сви путеви воде до избора,па и ова злоупотреба.Оцито да скола прецутно помазе овај подмукли цин.Ако СНСД нема прецег посла него организује матурске забаве ја стварно не знам ста бити х рекао.Дно дна.Нема даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзаја

14.04.2022 08:34

Потопит цес СНСД Доктореее....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

14.04.2022 08:43

Какво нам је сколство јасно је сваком у овој земљи,дно је давно дотакнуто,гимназија је увијек била изнад осталих Али сад је јасно да није висе тако...јадно је то све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вишеград

14.04.2022 08:46

И у Вишеграду је начелник општине младен ђуревић,већ позивао мстуранте на разговор под велом некаквих пројеката.Секта је секта,велика опасност за младе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

14.04.2022 10:46

Треба питати министрицу образовања Наталију Тривиц да ли је она упозната са овим догадајем и да ли зна ,,мада је лако за претпоставити ,,,ко је све ово организовао

Name

Борац

14.04.2022 08:47

Ста ради полиција? Треба хапсити оног лудог дјајица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јос мало

14.04.2022 11:11

Стрпљења

Name

Јована

14.04.2022 08:47

Све они знају и директорица и помоцник! Јадни смо гдје смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

14.04.2022 10:30

Очигледно директор и професори лажу да не знају ништа о тим позивницама.Сигурно су и они цланови или симпатизери те црвене мафијашке секте.Све је то једна те иста багра која не разликује праву умјетност од кича и шунда који промовише.

Name

Ауууу

14.04.2022 08:55

Дјецооо мојаа драгаа не дајтее податке лицне корумпираним партијасимаа од цустацицаа наставника ДИРЕКТОРАА продузене рукее корумпираниххх !! Злоо невидјено на ивим просторима Сјеверна Кореја на брдовитом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ооо

14.04.2022 08:57

Партијскее зуркее су оглодалее будзет дрзавни народ опљyцкали партијее групее лопова умрезених и у позицији и у опозицији дјецооо бјезите у Европу или бунт нема вам треце ! Партијаси су у хоботници крим8налној од ратааааа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па зна се

14.04.2022 08:59

Паре има СНСД а организатор врли и препаметни др Дјајиц. То му је главни посао тренутно јер у УКЦ свакако не ради ништа. Цувајмо дјецу у вртићима јер секта је немилосрдна и врбује од малих ногу. Видите како се директори скола праве невјести и као они не знају ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

14.04.2022 10:31

?

Name

Ха ха

14.04.2022 08:59

Боље речено гласали су за сснд

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

14.04.2022 08:59

саљите дјецу и гласај те снсд па це вам овако дјецу искористити алкохолом дрогом а васе сетсре церке це бити њихове старлете који смо ми покварени сљам захваљујуци онима који нас цувају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.04.2022 09:27

ДРАГА МОЈА ДЈЕЦО ДАБОГДА НАМ БИЛИ ЗИВИ И ЗДРАВ И АЛИ ПАМЕТ У ГЛАВУ НЕМОЈТЕ НАСЈЕДАТИ НА ЊИХОВЕ ЛАЗИ ОНИ СУ ОПЉАЦКАЛИ И ПОЗАТВАРАЛИ СВЕ ФАБРИКЕ ТАКО ДАСЕ ВАМА ЛОСЕ ПИСЕ ЗА ОПСТАНАК. МОЈ САВЈЕТ ВАМ ЈЕ ЗАВРСИТЕ СКОЛУ ДИПЛОМУ У РУКЕ И ТРАЗИТЕ НОРМАЛНУ ДРЗАВУ ДЈЕСЕ ПОСТУЈЕ РАДНИК И ДЈЕСЕ МОЗЕ НОРМАЛНО ЗИВЈЕТИ ОД СВОГ РАДА. ЗИВИЛА ОМЛАДИНА.

Name

ФРАПАНТНО!

14.04.2022 09:31

ЈОШ ЈЕДАН ПРИМЈЕР МИЈЕШАЊА ПОЛИТИКЕ У ШКОЛЕ! ЧЕМУ ОБАВЕЗА ДОСТАВЉАЊА ЛИЧНИХ ПОДАТАКА?! МНОГО СЕ МАНИПУЛИШЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

чегртуша

14.04.2022 09:36

Руководство школе се прави лудим, очигледно. Поједина дјеца су паметна, али многа су и из секташких породица, па су им ове журке, тј. легла дроге, блуда и неморала, "врх". Може се претпоставити да се тамо регрутују млади момци и дјевојке како за хареме партијских гузоња, тако и за страначку војску за најгоре задатке. Фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позивница

14.04.2022 09:42

Име и презиме: Владо Ђајић Датум рођења: 4. октобар 1965. Адреса: Универзитетско клинички центар Републике Српске/ ГО СНСД Планови за будућност: Отјерати што већи број младих из РС у бијели свијет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2022 15:31

Ето полицијо и родитељи. Имате све податке. До вас је хоцете ли тузити.

Name

Ма хајте

14.04.2022 09:44

Матуранти гимназије под хитно да прихвате позив за журку јер програм ће да буде употпуњен.Осим Милице Павловић пјеваће и Владо Црта Ђајић,Змај од Шипова и дервентске лоле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјуро

14.04.2022 10:08

Браво снсд е тако се брине о младима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Дјуро

15.04.2022 10:40

А након журке ко не упише фаx на биро

Name

Ојха

14.04.2022 10:08

Написес све лазне податке и идес да се проведес,ко це то испровјеравати све...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.04.2022 15:32

А тамо те цека алкохол и мозда јос неста.

Name

Пејо

14.04.2022 10:13

Тко год дадне подаке то је глас на изборима за СНСД. КОЈИ МАФИЈАСКИ ЛИЦЕМЈЕРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ББ

14.04.2022 10:31

Лујка, Милица Павловиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доми

14.04.2022 10:39

Тако ради СЕКТА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

14.04.2022 10:58

Од секте је то очекивано. Врбују и купују популацију која није зрела. Сколе су филијале секте. Директори скола комесари секте који безпоговорно изврсавају налоге секте. Резултат свега тога је да смо образовање свели на једно велико НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево је криво!

14.04.2022 11:32

И за ово треба оптужити Сарајево! Срби не смију међусобно да се оптужују за било шта! То је издаја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

14.04.2022 11:34

А нико се не пита како су позивнице доспјеле у Гимназију. Зар није забрањено пропагирати било шта што има везе с политиком у школама!? Срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејкерс

14.04.2022 11:46

Долази ли горица на фесту

ОДГОВОРИТЕ
Name

турбо

14.04.2022 19:11

улазнице се појавиле и у Технолошкој школи

Name

Рикошет

14.04.2022 12:39

У свим градовима матуранте на разне начине покупљују.Плаћају матурске вечери.Чак су и екскурзије плаћали дсвне 2000 године.Од наших пара,наших.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

14.04.2022 13:52

Врбују дјецу и омладину пред изборе а Лукач ћути ко попишан...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

14.04.2022 13:56

Злоупотрбе, криминал... Страсно.... Ста ради МУП, Тузиластво, Судови.... Постоје ли уопсте такве институције, установе..... У РС влада потпуна анархија...

ОДГОВОРИТЕ