SNSD organizuje matursku žurku, traže podatke mladih!?

Uz poziv na žurku piše da je ulaz moguć samo uz popunjenu pozivnicu. Pitanja koja se postavljaju mladima su: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost.

Republika Srpska 14.04.2022 | 09:59
SNSD organizuje matursku žurku, traže podatke mladih!?

Maturante Gimnazije u Banjaluci na školskim klupama dočekala pozivnica na prvu matursku žurku na kojoj će nastupati pjevačica Milica Pavlović. Žurka se održava u multimedijalnoj sali u krugu Čajevca.

Uz poziv na žurku piše da je ulaz moguć samo uz popunjenu pozivnicu. Pitanja koja se postavljaju mladima su: datum i godina rođenja, broj telefona, e mail kao i daljni planovi za budućnost.

Uz izbor izvođača roditeljima je problematično što se od mladih bez objašnjenja traže lični podaci.

Organizator je kako se može zaključiti iz objava na društvenim mrežama partija SNSD, jer se o ovoj temi oglasila i Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika. Ona je twitteru napisala: „ne mogu vjerovati da nekome ovako nešto pada na pamet. Kada već organizujete koncert da se ta djeca provedu, čemu zahtjev za njihove lične podatke, bez obzira što pripadam ovoj stranci meni je kao roditelju ovo neprihvatljivo".

Mnogi roditelji su ogorčeni ovim pozivom koji je dočekao mlade u školi.

Majka jednog maturanta u Gimnaziji je glumica Miljka Brđanin. Što se tiče samog nastupa ona smatra da je subjektivna stvar da li je on primjeren mladima, iako ona lično smatra da nije primjeren.

„Društvo mora imati odgovornost kada se određeni sadržaj nudi mladima, ali i kada im se nešto sugeriše ili poklanja. Sin mi je pokazao i rekao za ovaj događaj, a samim tim je i pokazao odnos prema njemu. Ono što je još problematično u cijeloj ovoj situaciji, jeste traženje ličnih podataka prilikom ulaska na koncert. Mladi ljudu nisu još uvijek potpuno svjesni koje su mogućnosti manipulacije i zloupotrebe ličnih podataka i mi kao društvo trebamo ih upozoriti na to“, rekla je Miljka za BUKU.

Dodala je da je problematično što su se karte dijelile u školi, a ne ispred škole ili na nekom trgu. Zbog čega je to urađeno unutar škole Miljka kaže da ne zna i ne želi ni da nagađa.

„Mladima se treba ponuditi progresivniji i kvalitetniji sadržaj. A posebno bih izdvojila Sedmicu umjetnosti koja se upravo dešava u Gimnaziji“, rekla je Miljka.

Na pitanje zbog čega se traže lični podaci mladih Miljka kaže da joj prvo na pamet pada vrbovanje za stranku iako to nije jedini način zloupotrebe ličnih podataka. Naša sagovornica dodaje da na neki način sve ovo i nije preveliko iznenađenje, jer smo tu gdje smo, ali moramo da reagujemo.

Majka još jednog maturanta je i Dragana Purković Macan, dekanesa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

„U ovoj ponudi maturantima smatram prije svega da nije primjereno to što im se traže lični podatci i plasira im se šund kao sadržaj 'maturske žurke' kako je neko to nazvao. Ko je organizator žurke mi to kao ni maturanti ne znamo, njih su te pozivnice sačekale na klupama. Moje mišljenje je da je ovaj način nedopustiv, a na svu sreću moj sin a i njegove koleginice i kolege iz gimnazije ne prihvataju ovakve sadržaje i veoma su razočarani što ih neko tretira na taj način“, rekla je za BUKU Dragana Purković Macan.

Alternativa ovom sadržaju je upravo ono što Gimnazija kao škola zvanično organizuje, a to je Sedmica umjetnosti koja je upravo u toku.

„Skoro su imali akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali i mnogi drugi sadržaji koje ta škola nudi svojim učenicima. Ukoliko je neko htio da pokloni maturantima neki sadržaj mislim da je to trebalo da bude nešto na većem umjetničkom nivou i uz pristanak roditelje“, ističe naša sagovornica. Dodaje da mi, bez obzira na sunovrat društva u kojem živimo, moramo biti odgovorni i ne prihvatati takve stvari te davati na taj način i lični primjer mladim generacijama.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske rekli su nam da su škole samostalna pravna lica, u skladu sa Zakonom o srednjem obrazovanju i vaspitanju, a direktor je odgovoran za zakonitost rada i za uspješno obavljanje djelatnosti škole.

„Na osnovu razgovora sa direktorom JU Gimnazija Banja Luka dobili smo informacije da škola ne organizuje navedenu aktivnost, te da nije upoznata sa vannastavnim aktivnostima učenika koje se odvijaju van prostorija škole. Uprava škole ne utiče na aktivnosti učenika po završetku vaspitno – obrazovnog procesa“, rekli su za BUKU iz Ministarstva.

Razgovarali smo i sa pomoćnicom direktora banjalučke Gimnazije koja nam je kratko rekla da nije upoznata sa ovim pozivnicama iako su te iste pozivnice dočekale učenike na školskim klupama. Razgovarali smo i sa nekim profesorima iz ove škole koji takođe nisu upoznati sa ovim pozivnicama. Iz navedenog može se zaključiti da bilo ko može ući u prostorije škole, pozvati đake ko zna gdje i tražiti od njih lične podatke.

(Buka)

Komentari / 44

Ostavite komentar
Name

mislim

14.04.2022 08:16

Ako je omladina toliko glupa i nevidi sav kriminal SNSD-a e pa neka budu.

ODGOVORITE
Name

Solun

14.04.2022 08:24

Invalidi po ulicama štrajkuju danima ali se ima za Milicu...Kim je smiješan...

ODGOVORITE
Name

Tja

14.04.2022 08:25

Zaboravili ste matične brojeve.

ODGOVORITE
Name

051

14.04.2022 09:28

Trebaju im podaci da njima manipulisu na izborima. Hajde roditelji, pokazite snagu i odlucnost, suprotstavite se crvenoj bandi za dobrobit vase djece. Kao Sjeverna Koreja, svi se prave blesabi u skoli, niko ne smije da progovori otkud pozivnice na klupama.

Name

Re

14.04.2022 10:36

Odma bi ti glasovi stigli postom. Tako je radila i lujka iz Doboja.

Name

Tr

14.04.2022 08:28

Ako ima ko onaj klip sa njihove žurke nekapostavi, pa neka roditelji te djece vide kakav je razvrat na tim okupljanjima

ODGOVORITE
Name

MInhauzen

14.04.2022 08:30

Zaustavljajte ovo narode i roditelji pod jedan ..ne dozvolite da vam od djece prave uvlakace i prostitutke za sendvic i posao u javnoj sluzbi . Ne odgajajte muve , idite do skole i ustanite protiv ovoga nakaradnog sistema sto nam truje i ubija djecu .

ODGOVORITE
Name

Sredo

14.04.2022 08:30

Koja ucjena omladine

ODGOVORITE
Name

Tatar

14.04.2022 08:32

Svi putevi vode do izbora,pa i ova zloupotreba.Ocito da skola precutno pomaze ovaj podmukli cin.Ako SNSD nema preceg posla nego organizuje maturske zabave ja stvarno ne znam sta biti h rekao.Dno dna.Nema dalje.

ODGOVORITE
Name

Dzaja

14.04.2022 08:34

Potopit ces SNSD Doktoreee....

ODGOVORITE
Name

Nada

14.04.2022 08:43

Kakvo nam je skolstvo jasno je svakom u ovoj zemlji,dno je davno dotaknuto,gimnazija je uvijek bila iznad ostalih Ali sad je jasno da nije vise tako...jadno je to sve

ODGOVORITE
Name

Вишеград

14.04.2022 08:46

И у Вишеграду је начелник општине младен ђуревић,већ позивао мстуранте на разговор под велом некаквих пројеката.Секта је секта,велика опасност за младе.

ODGOVORITE
Name

Laktasi

14.04.2022 10:46

Treba pitati ministricu obrazovanja Nataliju Trivic da li je ona upoznata sa ovim dogadajem i da li zna ,,mada je lako za pretpostaviti ,,,ko je sve ovo organizovao

Name

Borac

14.04.2022 08:47

Sta radi policija? Treba hapsiti onog ludog djajica.

ODGOVORITE
Name

Jos malo

14.04.2022 11:11

Strpljenja

Name

Jovana

14.04.2022 08:47

Sve oni znaju i direktorica i pomocnik! Jadni smo gdje smo!

ODGOVORITE
Name

RE

14.04.2022 10:30

Očigledno direktor i profesori lažu da ne znaju ništa o tim pozivnicama.Sigurno su i oni clanovi ili simpatizeri te crvene mafijaške sekte.Sve je to jedna te ista bagra koja ne razlikuje pravu umjetnost od kiča i šunda koji promoviše.

Name

Auuuu

14.04.2022 08:55

Djecooo mojaa dragaa ne dajtee podatke licne korumpiranim partijasimaa od custacicaa nastavnika DIREKTORAA produzene rukee korumpiranihhh !! Zloo nevidjeno na ivim prostorima Sjeverna Koreja na brdovitom

ODGOVORITE
Name

Ooo

14.04.2022 08:57

Partijskee zurkee su oglodalee budzet drzavni narod opljyckali partijee grupee lopova umrezenih i u poziciji i u opoziciji djecooo bjezite u Evropu ili bunt nema vam trece ! Partijasi su u hobotnici krim8nalnoj od rataaaaa!!

ODGOVORITE
Name

Pa zna se

14.04.2022 08:59

Pare ima SNSD a organizator vrli i prepametni dr Djajic. To mu je glavni posao trenutno jer u UKC svakako ne radi ništa. Cuvajmo djecu u vrtićima jer sekta je nemilosrdna i vrbuje od malih nogu. Vidite kako se direktori skola prave nevjesti i kao oni ne znaju ništa.

ODGOVORITE
Name

Naravno

14.04.2022 10:31

?

Name

Ha ha

14.04.2022 08:59

Bolje rečeno glasali su za ssnd

ODGOVORITE
Name

rade

14.04.2022 08:59

saljite djecu i glasaj te snsd pa ce vam ovako djecu iskoristiti alkoholom drogom a vase setsre cerke ce biti njihove starlete koji smo mi pokvareni sljam zahvaljujuci onima koji nas cuvaju!

ODGOVORITE
Name

Dragan

14.04.2022 09:27

DRAGA MOJA DJECO DABOGDA NAM BILI ZIVI I ZDRAV I ALI PAMET U GLAVU NEMOJTE NASJEDATI NA NJIHOVE LAZI ONI SU OPLJACKALI I POZATVARALI SVE FABRIKE TAKO DASE VAMA LOSE PISE ZA OPSTANAK. MOJ SAVJET VAM JE ZAVRSITE SKOLU DIPLOMU U RUKE I TRAZITE NORMALNU DRZAVU DJESE POSTUJE RADNIK I DJESE MOZE NORMALNO ZIVJETI OD SVOG RADA. ZIVILA OMLADINA.

Name

FRAPANTNO!

14.04.2022 09:31

JOŠ JEDAN PRIMJER MIJEŠANJA POLITIKE U ŠKOLE! ČEMU OBAVEZA DOSTAVLJANJA LIČNIH PODATAKA?! MNOGO SE MANIPULIŠE!!!

ODGOVORITE
Name

čegrtuša

14.04.2022 09:36

Rukovodstvo škole se pravi ludim, očigledno. Pojedina djeca su pametna, ali mnoga su i iz sektaških porodica, pa su im ove žurke, tj. legla droge, bluda i nemorala, "vrh". Može se pretpostaviti da se tamo regrutuju mladi momci i djevojke kako za hareme partijskih guzonja, tako i za stranačku vojsku za najgore zadatke. Fuj.

ODGOVORITE
Name

Pozivnica

14.04.2022 09:42

Ime i prezime: Vlado Đajić Datum rođenja: 4. oktobar 1965. Adresa: Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske/ GO SNSD Planovi za budućnost: Otjerati što veći broj mladih iz RS u bijeli svijet!

ODGOVORITE
Name

Re

14.04.2022 15:31

Eto policijo i roditelji. Imate sve podatke. Do vas je hocete li tuziti.

Name

Ma hajte

14.04.2022 09:44

Maturanti gimnazije pod hitno da prihvate poziv za žurku jer program će da bude upotpunjen.Osim Milice Pavlović pjevaće i Vlado Crta Đajić,Zmaj od Šipova i derventske lole.

ODGOVORITE
Name

Djuro

14.04.2022 10:08

Bravo snsd e tako se brine o mladima

ODGOVORITE
Name

Re Djuro

15.04.2022 10:40

A nakon žurke ko ne upiše fax na biro

Name

Ojha

14.04.2022 10:08

Napises sve lazne podatke i ides da se provedes,ko ce to isprovjeravati sve...

ODGOVORITE
Name

Re

14.04.2022 15:32

A tamo te ceka alkohol i mozda jos nesta.

Name

Pejo

14.04.2022 10:13

Tko god dadne podake to je glas na izborima za SNSD. KOJI MAFIJASKI LICEMJERI.

ODGOVORITE
Name

BB

14.04.2022 10:31

Lujka, Milica Pavlovic.

ODGOVORITE
Name

Domi

14.04.2022 10:39

Tako radi SEKTA!

ODGOVORITE
Name

Borac

14.04.2022 10:58

Od sekte je to očekivano. Vrbuju i kupuju populaciju koja nije zrela. Skole su filijale sekte. Direktori skola komesari sekte koji bezpogovorno izvrsavaju naloge sekte. Rezultat svega toga je da smo obrazovanje sveli na jedno veliko NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo je krivo!

14.04.2022 11:32

I za ovo treba optužiti Sarajevo! Srbi ne smiju međusobno da se optužuju za bilo šta! To je izdaja!

ODGOVORITE
Name

Pitanje

14.04.2022 11:34

A niko se ne pita kako su pozivnice dospjele u Gimnaziju. Zar nije zabranjeno propagirati bilo šta što ima veze s politikom u školama!? Sramota!

ODGOVORITE
Name

Lejkers

14.04.2022 11:46

Dolazi li gorica na festu

ODGOVORITE
Name

turbo

14.04.2022 19:11

ulaznice se pojavile i u Tehnološkoj školi

Name

Рикошет

14.04.2022 12:39

У свим градовима матуранте на разне начине покупљују.Плаћају матурске вечери.Чак су и екскурзије плаћали дсвне 2000 године.Од наших пара,наших.

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

14.04.2022 13:52

Vrbuju djecu i omladinu pred izbore a Lukač ćuti ko popišan...

ODGOVORITE
Name

Boris

14.04.2022 13:56

Zloupotrbe, kriminal... Strasno.... Sta radi MUP, Tuzilastvo, Sudovi.... Postoje li uopste takve institucije, ustanove..... U RS vlada potpuna anarhija...

ODGOVORITE