Дала оставку јер је била на одмору у току поплава

Њемачка министрица за породицу Анне Спиегел данас је поднијела оставку због тога што је усред поплава у земљи била на одмору у Француској, а након тога је убјеђивала грађане у неистину - да је радила "на даљину".

Свијет 11.04.2022 | 22:10
Дала оставку јер је била на одмору у току поплава

Ова чланица Зелених је прва која је поднијела оставку у влади социјалдемократског канцелара Олафа Сцхолза. То је учинила усљед притиска јавности.

Када је Њемачка у љето прошле године била погођена катастрофалним поплавама, Спиегел је као министрица за заштиту околиша у савезној покрајини Рхинеланд-Палатинате са породицом била у Француској на четвероседмичном одмору. Касније је тврдила да је онлине радила током поплава које су усмртиле 200 људи.

Да ствари буду још теже по Спиегел, раније ове године је објављено да је игнорисала упозорења на поплаве. Према писању вањскополитичког магазина Политицо, важније јој је било да садржај саопћења буде родно неутралан.

Тврди се да канцелар Сцхолз није вршио притисак на њу да поднесе оставку. Притисак је долазио из њене странке. Министрица вањских послова Анналена Баербоцк и министар економије и климе Роберт Хабецк, обоје из Зелених, су тражили да поднесе оставку, пише Политицо.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ђорђе

11.04.2022 20:17

Код нас Додик и Цвијановићка добију санкције, од својих, и ни да јаве народу, срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамјан

11.04.2022 20:28

Свака цаст. Наравно. Али јос од раније имамо искуства мрзње према Русији. И то се не мозе толерисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваљда ма тематика

11.04.2022 20:28

треба да ријеси проблеме разлицитости. А не мрзња према Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е сад

11.04.2022 20:30

Сто је ма тематика спора. Па упорност и рад дио сте Теслиног посла одрадили. Само сто теслари ко и сав нромалан свијет немају мрзњу према Русији, напротив цијене, разумију и постују. Знају за се, јер су Руси и сами. Медији дакле морају на рибање, остало немамо ста прицат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

11.04.2022 21:11

И вратила плате исто ко нас додик неиде на посо и неце плату узет све народу врати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није то ниста

11.04.2022 22:36

Нико се није ни почешао да смијени или тражи оставку Баје када је забранио употребу хеликоптера за гашење пожара, па га киса угасила прије њих. Добраје наша власт какви смо ми као друштво

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ицх#Ицх

12.04.2022 05:02

Тако се то ради у либерално демократским дрзавама са неовисним судством и тузилаством (које у овом слуцају није имало посла јер је свијест политицара у СЛУЗБИ НАРОДА а не властитих дзепова....као у "диктатурама пролетеријата"...сто би велики брат и његов слузбеник, цитај путко#баја, дозивотно да продају маглу властитом народу) без пардона уз извињене и понос иако је Мајка цетверо дјеце и остаје без итекако добрих новцаних износа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

онесвјестићу се

12.04.2022 06:20

...а она наша будалетина каже, заболе ме ...да не лајем, на санкције и притиске. А нама драго што је во, као ми што гледамо смо бољи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

12.04.2022 11:39

Овде да сву помремо неби нико дао оставку,страсно